Az EU közzétette az Európai Szolidaritási Testület idei első pályázati felhívását

Bulvár, 2021.04.15

Az Európai Bizottság közzétette az Európai Szolidaritási Testület önkéntességi programjának idei első pályázatát - közölte a brüsszeli testület illetékes szóvivője csütörtökön.

Idén a bizottság mintegy 136 millió euróval támogatja azon fiatalok önkéntes tevékenységeit az EU-n belül, akik munkájukkal humanitárius segítségnyújtási projektekhez járulnak hozzá.

Az idei projektek középpontjában az egészségügy áll: az EU 18 és 30 év közöttieket toborozna olyan programok megvalósításhoz, amelyek a koronavírus-járvány okozta egészségügyi kihívásokkal foglalkoznak.

A bizottság honlapján közzétett pályázati felhívásra csütörtöktől október 5-ig lehet jelentkezni. A projektek időtartama általában 12 hónap.

Amennyiben egy szervezet szeretne csatlakozni a programhoz, minőségi védjegy megszerzésével kell igazolnia, hogy magas színvonalú szolidaritási tevékenységeket végez.

Európai Szolidaritási Testület az amerikai Békehadtest (Peace Corps) mintájára jött létre. Az Európai Bizottság a jövő évtől azt is lehetővé tenné, hogy a fiatalok ne csak az EU-n belül, hanem a világ bármely pontján végezhessenek önkéntes munkát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!