TV műsor

Bergendócia ismét megnyitja kapuit

Bulvár, 2021.05.28

Immár hagyomány Dócon, BergenDóciában, hogy nevéhez híven, (tavasz végén, nyár elején) a mesék világába kalauzolják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Az idén is változatos programokkal várja az érdeklődőket a Bergendóc Szociális Szövetkezet és a Tekergő Meseösvény Egyesület.

Bergendócia
„Hozd az üres korsód, mi megtöltjük mesékkel, nevetéssel! Neked más dolgod nem lesz, mint hátradőlni és szürcsölni. Batyus mesekocsmára invitálunk minden mesére éhes felnőttet, a program ingyenes, kis kosárban kis itóka ajánlott. ” - hirdeti a Tekergő Meseösvény Egyesület és a Bergendóc Szociális Szövetkezet közös programját. A helyszín a dóci könyvtár terasza lesz, ahol ezúttal nem olvasni, csak hallgatni kell a meséket.

Ugyanez a két civil szervezet rendezi a Tekergő Gyermeknapot BergenDóciában együttműködve a Dóc községért Egyesülettel, akik a népi játszóházat, és kézműves foglalkozást biztosítják a nap folyamán. A dóci levendulásban május 30-án 10 órától a meseösvényben tekereghetnek az érdeklődők, élőben hallgathatnak meséket, kürtőskalácsot, vattacukrot majszolhatnak, de a falu közösségi kemencéjében is finom falatok sülnek majd.

A közelgő pedagógusnap alkalmából külön ajándékkal kedveskednek a tanároknak, ugyanis számukra ingyenes gyakorlati meseműhelyben csiszolhatják tudásukat. A műhely ízelítőt ad Hajós Erika, a Tekergő meseösvény egyesület elnöke a "7-et egy csapásra" akkreditált képzésből, mely segít az élőszavas mesemondás gyakorlásában, a mesék játékos használatában az óvodában, az osztályteremben.

A gyerekek számára is lesznek meglepetések, úgy mint lufihajtogató bohóc, és a Tesla mesék, melyek kalandra hívják a fiatalokat a természettudományos kísérletek világába. A nap fénypontja mégis az utazás lesz az állatmesék világába. Ezt szó szerint kell érteni, hiszen lovaskocsival a balástyai állatsimogatóba mennek a résztvevők, ahol aztán a mesékben gyakran előforduló állatokkal ismerkedhetnek meg testközelből a felnőttek és gyerekek egyaránt, s ahol nyáron mesetáborba hívjuk a gyerekeket.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!