Beszéljünk a kutyafekhelyekről! Milyen típust érdemes választani?

Bulvár, 2023.04.18

Minden kutyus legkedvesebb elfoglaltsága a napközbeni sziesztázás, amikor lekucorodhatnak a biztonságot nyújtó, kényelmes helyükre.

Kutya Különösen, ha a gazdi társaságában tehetik mindezt. Az alábbiakban a kutyafekhelyek különféle típusait mutatjuk be! 

Milyen az ideális pihenősarok? 

A Grandopet.hu kutyafekhely kínálatából bőségesen válogathatunk párnák, ágyikók, bebújós kuckók, matracok közül. Egy efféle praktikus kellék nem hiányozhat egyetlen kutyagazdi otthonából sem! 

A rendeltetésszerű előnyein túl mellette szól, hogy bárhová magunkkal vihetjük. Bevethető a teraszon, illetve a lakás bármely pontján. Biztosak lehetünk benne, hogy kutyusunk kedvenc kellékévé válik, hiszen az otthon illatát zárja magába, ez pedig mindig megnyugvást ad számára.  

Évszaktól függetlenül alkalmazható, akár hideg tél tombol, akár fullasztó kánikula, egy biztos pont minden kutya életében a kényelmes fekhelye.  

Ahhoz, hogy kiválaszthassuk a legmegfelelőbbet, állatunk méreteit, testi adottságait, szokásait, jellembeli vonásait is vegyük figyelembe! Például egy pirinyó öleb boldogan fedezi fel a bebújós kuckó minden szegletét, míg egy energikus, nagyobb testű eb örömét leli egy kutyaágyban, pihe-puha pléddel ellátva.  

Nem utolsó szempont az sem, hogy kinti vagy benti kutyáról van szó. Célszerű több különböző fekhelyet elhelyezni, egyet a teraszra, egy másikat a hálószobánkba, illetve a saját kis területére.  

A minőségi strapabíró alapanyag, a komfortosság és az időtállóság egyaránt alapvető szempont.  

Kutyafekhelytípusok bőséges választéka

Igen kelendőek a többfunkciós párnák, melyek bármely felületen alkalmazhatók, könnyen tisztíthatók. Helytakarékos, egyszerű megoldások, amelyek komfortos kényelmet garantálnak. Használhatók kültéren, beltéren, sőt magunkkal is vihetjük! 

Idősebb, egészségügyi problémákkal küzdő kutyusoknak ajánlott a párnáknál vastagabb, speciális memóriahabos fekhely, mely higiénikusabb vízálló pléddel van leterítve. Így a tisztítása sem okoz problémát.  

A bohókás kosárkák ideális választások a kistestű ebeknek, különösen a vedlés időszakában. Akármilyen párnával, pléddel kibélelhetjük, ugyanakkor kevésbé tapad meg rajta a hosszabb szőrzet.  

A bebújós kuckók a játékos kölykök kedvencei, ez nem is meglepő, hiszen egyszerre nyújtanak védelmet, miközben kényelmes pihenőhelyként is funkcionálnak. A téli időszakban sokkal erősebb a kisállatok otthonosság és komfort iránti igénye. Egy efféle kellékkel nagy örömet szerezhetünk nekik.  

Kedvencünk igényeit tartsuk szem előtt!

A kutyafekhely kiválasztása során legyünk figyelemmel kiskedvencünk jellemére, egyedi igényeire. Egy beteg vagy éppen lábadozó ebnek speciálisabb pihenősarokra van szüksége, mint egy virgonc kölyöknek.  

Ahogyan egyéni jellemük alapján az sem egyforma, hogy melyik típust kedvelik jobban. Ne a saját szempontjaink szerint döntsünk, hanem az állatunk számára legoptimálisabb megoldást válasszuk!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!