Drága szőrmókok, de vajon hogyan kell gondoskodni róluk? Ismerjük meg a tengerimalacokat!

Bulvár, 2022.04.18

Bármilyen kis kedvencet szeretnénk választani, mielőtt elcsábulnánk a szeretnivaló szőrmókok láttán, előbb ismerjük meg az állat szükségleteit és igényeit, hogy megfelelően gondoskodhassunk róla és biztosak lehessünk abban, hogy összeillünk az új lakótárssal! Milyen igényei vannak a tengerimalacnak?

Tengerimalac Egy tengerimalac várhatóan 6-8 évig teszi vidámabbá a mindennapjainkat! Ez bizony nem kevés idő, ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy tudjuk-e vállalni ennek az aranyos állatnak a gondozását!Oda kell figyelnünk a megfelelő lakhely és játéktér kiválasztására, valamint kialakítására, a neki való ételek beszerzésére, s a rendszeres körömápolásra, valamint az állatorvosi vizsgálatokra is. Ezekre mind-mind gondolnunk kell ahhoz, hogy felelős döntést hozhassunk!

A Petissimo tengerimalacoknak szánt termékei között mindent megtalálunk, amire szükségünk lesz a megfelelő gondoskodáshoz. Ami a tápot, az almot és a felszerelést illeti, itt mindenből a legjobb minőségűt szerezhetjük be, egy helyen! Lássuk, mi minden kell a tengerimalacunk ellátáshoz!

Felszerelés a tengerimalacok tartásához

Mindenféleképpen kelleni fog egy ketrec. Mivel ezek a drága szőrmókok a legtöbb idejüket itt töltik, ezért fontos, hogy kellő nagyságú otthont válasszunk számukra! A 100 cm x 60 cm-es méretnél maximum nagyobbat, de kisebbet semmiképpen ne vásároljunk!

A ketrecbe vegyünk egy etetőtálat és egy itatót. Érdemes olyat választanunk, amit nehezen tudnak felborítani, ezért a súlyosabb tálak előnyösebbek! Legalább egy, de inkább kettő szénatartó is elengedhetetlen. Ideálisan egyikbe a széna, másikba a zöldtakarmány kerül majd. Fontos, hogy úgy helyezzük el ezeket, hogy kis kedvencünk vagy kedvenceink ne tudjanak beleugrani, hogy délutáni sziesztájukat ott töltsék el! Ez nagyon balesetveszélyes lenne számukra!

A játszósarok tekintetében már a fantáziánkra bízhatjuk magunkat! Bújásra, mászásra alkalmas termékek közül érdemes válogatnunk. Így rámpák, alagutak, házikók és más eszközök is hasznosak lehetnek, s mind alkalmasak egy jó kis játékra - tengerimalac szemmel természetesen.

Hogyan szeretgethetjük kedvencünket?

Az előbb említettük, hogy baleset adódhat a szénatartóba való bemászás miatt. Fontos tisztában lennünk azzal, hogy hiába tűnnek ezek az állatok valódi gombócoknak, közben nagyon törékeny csontokkal is rendelkeznek. Emiatt mindig nagyon fontos odafigyelni, hogy véletlenül se pottyanjanak le se a kezeinkből, se a kanapéról!

A biztonságos megfogáshoz mindkét kezünkre szükség van, ugyanis az egyikkel meg kell támasztanunk a hasát. Így ő is biztonságban fogja érezni magát, miközben a gazdi is vigyázni tud rá! 

Habár vannak, akik azt állítják, fajták szerint a tengerimalacok más és más jellemvonásokkal bírnak, a valóság inkább az, hogy a tartási, gondozási és persze szoktatási különbségek miatt mutatnak inkább eltérést a viselkedésükben. Ha szeretnéd sokat simogatni kedvencedet, érdemes már pici korban hozzászoktatni!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!