Egy barna medve agyonverése miatt letartóztattak egy férfit

Bulvár, 2022.04.26

Letartóztattak egy férfit, mert agyonvert egy védett barna medvét, amelyik betévedt a férfi falujába Északkelet-Iránban.

Medve Az Ardabil tartománybeli Kenazak település lakosai kergették és ütötték a medvét, majd traktorral támadtak rá - írta a BBC hírportálja kedden az iráni Irna állami hírügynökség jelentése alapján.

A helyszínen készült fotón látható, hogy a vadat az egyik traktorkerék a földhöz szegezi, a nyaka egy földmunkagéphez van kötve.

Az Irna szerint az állatnak eltörött a lába, a csípőcsontja és a gerince is megsérült. A vadvédelmi hatóság munkatársai egy állatklinikára vitték, ahol a sérülések következtében elpusztult.

A helyi ügyész elítélte a "borzalmas tettet", mely véleménye szerint felzaklatta a lakosokat.

A félhivatalos Isna hírügynökség szerint hétfőn a tartományi igaszságszolgáltatás vezetője közölte, hogy a "tettest" letartóztatták. A nevét nem közölték.

Nem tudni, mi volt az oka, hogy a helyiek a medvére támadtak. Irán medvepopulációja, mely a Zagrosz és Alborz hegységekben él, az élőhelyek pusztulása, a vadászat és az emberekkel való konfliktusok miatt megfogyatkozott.

A fajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetettek között tartja számon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!