Emléktáblát avattak az Év kerékpárútján

Bulvár, 2020.05.29

Emléktáblát avatott pénteken Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Tatát és Tatabányát összekötő Által-ér völgyi kerékpárút tatai kiindulópontján annak alkalmából, hogy ez az útszakasz nyerte el az Év kerékpárútja címet.

A kormánybiztos szerint a megfelelő úthálózat kiépülése mellett fontos kezdeményezés az idén első alkalommal kiírt szavazás, mert országszerte hozzájárul egy-egy térség kerékpárútjainak népszerűsítéséhez.

Révész Máriusz elmondta, hogy Közlekedési Kultúra Napja Facebook-oldalán tartott szavazáson 5494 voks érkezett az ország hét megyéjében található 11 kerékpárútra, ezek közül 1430 kedveléssel a Tatabánya-Tata szakasz lett a nyertes.

A győztest követte 1178 szavazattal a Pálháza-Bózsva és 1153 szavazattal a Füzérkomlós-Füzér bringaút.

A kezdeményezés a hazai kerékpáros-turizmus népszerűsítése mellett a közlekedésbiztonságra és a kerékpáros infrastruktúra fontosságára is felhívta a figyelmet. A program népszerűsítésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ is szerepet vállalt - közölte a kormánybiztos.

A Tata és Tatabánya közötti kerékpárutat 2013-ban adták át, az autóforgalomtól elválasztva jó minőségű aszfalton lehet tekerni rajta az Által-ér völgyének természeti környezetében. Az útvonal Dunaalmásig vezet tovább.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!