Ezekből az anyagokból készíthető meleg hálózsák a babáknak

Bulvár, 2022.11.25

Szeretnél varrni egy szuper, meleg hálózsákot a babádnak? Vagy esetleg ajándékba készítenél egyet? Semmi akadálya, hiszen számtalan finom, bársonyos kelme áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy pihe-puha hálózsákkal lepj meg egy kisbabát! Mutatjuk, milyen anyagpárosításokban érdemes gondolkodnod.

Baba
Mutatjuk, milyen anyagpárosításokban érdemes gondolkodnod.

Pamutvászon és jersey

A kisbabák számára célszerű mindig valamilyen gyerekmintás, jó minőségű, könnyen kezelhető anyagot választani, amelynek élénk színei felhívják magukra a figyelmet. Érdemes jó alaposan szétnézni a boltok kínálatában, hogy a legideálisabb darabot megtaláljuk. A K-ELME oldalán nagyon sokféle mintás pamutvászon közül válogathatunk, fiús és lányos hálózsákok is készülhetnek ezekből.

Az egyik legjobb párosítás átmeneti időre a jersey és a pamutvászon anyagok kombinációja. Hogy miért? Mert a jersey is valójában pamut, a két kelme kombinálásából pedig puha, szemet gyönyörködtető hálózsák készíthető, ami ráadásul jól melegíti is a babát.

Ha nem szeretnél tucatterméket ajándékozni egy újszülöttnek, akkor ragadj tűt, cérnát, és varrj számára egy praktikus hálózsákot! Garantáltan jól fog aludni benne a pici!

Minky és pamutjersey

A babaholmik nem is igazán babaholmik, ha nincs bennük minky! Ez az igazán puha, selymes tapintású anyag mostanában igen nagy divat, és mivel sokféleképpen felhasználható, előszeretettel vásárolják azok, akik kisbabák számára szeretnének varrni valami cukiságot. Lehet ez egy babatakaró, kis sapka vagy szundikendő, de babahálózsák elkészítéséhez is ideális a minky anyag.

Az egyszínű minkyt párosítsd mintás pamutjersey-vel! Így a hálózsák belső fele eszméletlen kényelmes lesz a babának, nagyon jól melegen tartja őt a puha minky, a babaholmi külső fele viszont lehet itt is mintás. Ha elasztikus pamutjersey-t választasz, az egy kicsit rugalmasabb, varrni is könnyebb.

Hidegebb téli estéken is lehet ebben altatni a babákat, mivel az anyagok légáteresztő képessége jó, ezért nem fognak beleizzadni a csöppségek.

Warmkeeper és wellsoft

Ha biztosra akarsz menni, és egy igazán meleg hálózsákot szeretnél, amiben még sétálni is el lehet vinni a kicsit a mínuszokban, akkor ezt a warmkeeper és a wellsoft anyagok összevarrásával készítsd el!

A warmkeeper kétoldalú anyag, egyik fele selymesen puha, szőrös, amit nagyon jó simogatni.  
A másik oldala 100% pamutjersey.
Ruhát, pulcsit, sapkát, kardigánt és mellényt is szoktak készíteni ebből az anyagból.

A wellsoft, vagy más néven bébisoft is nagyon dekoratív anyag, bársonyos tapintású, könnyen kezelhető. Újszülötteknek is előszeretettel ajánlják ezeket, takarók, párnák varrásához ideális. Mivel felveszik a test vonalát, képesek gyengéd puhasággal körbeölelni a babát.

Mindkét anyagból kapható mintás és egyszínű is a K-ELME méterárut és rövidárut forgalmazó webáruházban. Ha tehát egy hasznos babaholmit szeretnél készíteni, mindenképp érdemes innen beszerezni a hozzá passzoló anyagokat, kiegészítőket.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!