Fiatal magyar tervezők mutatkoztak be a milánói divathéten

Bulvár, 2023.09.25

Idén hat magyar márka, a Borbala, a Pinetime Clothing, az Unrealindustry, a Kata Szegedi, a Thefour és a Zsigmond jelenhetett meg a Budapest Select ernyőmárka alatt a milánói divathéten.

A Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) stratégiai együttműködése keretében a CNMI Fashion Hubjának megnyitóján a Borbala, a Pinetime Clothing és az Unrealindustry prezentációját tekinthette meg a közönség, a Budapest Select kollektív divatbemutató keretein belül pedig a Kata Szegedi, a Thefour és a Zsigmond 2024-es tavasz-nyári kollekciója mutatkozott be a királyi palota épületében - közölte az MDDÜ hétfőn az MTI-vel.

"A magyar tervezők számára hatalmas lehetőséget jelent a Milano Fashion Weeken való bemutatkozás, hatékony és célzott módon növeli a nemzetközi láthatóságukat" - idézte a közlemény Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezérigazgatóját, aki hozzátette: az, hogy a Budapest Central European Fashion Week után néhány héttel ismét a magyar tervezőkre irányul a figyelem, támogatja Magyarország régiós divatipari pozíciójának megerősítését, valamint hozzájárul az országimázs építéséhez.

A világ egyik legrangosabb divateseményén bemutatkozó tervezőkre "jellemző a frissesség, a nyitottság az innovatív megoldásokra, összességben egy új perspektívát hoznak be a divatba, de a közös pontok mellett, minden márkának megvan az erőteljes, rá jellemző márkajegye, amely által a Budapest Select egy széles közönséget tudott megszólítani" - összegezte a közleményben Forintos-Szűcs Anita, az ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

A jelenlévők között a magyar tervezők munkáit látta mások mellett Carlo Capasa, a CNMI elnöke, Suzy Menkes, a VOGUE International korábbi szerkesztője, valamint Sara Maino, a Conde Nast Italia kreatív tanácsadója, valamint számos világmárka képviselője, a legfontosabb olasz divatlapok és magazinok újságírói, valamint az eseményről beszámolt a legnagyobb olasz televízió, a Rai International is.

A Budapest Select ernyőmárka alatt szereplő tervezők mellett a Pelso önálló esemény keretében mutatta be a Botanical Chronicles kollekció legújabb darabjait a milánói Four Seasons Hotel kertjében.

A CNMI-vel 2018-ban megkötött, majd 2021-ben újabb három évre meghosszabbított stratégiai partnerség célja, hogy elősegítse a magyar divattervezők belépését a nemzetközi színtérre. Az együttműködés keretében a partnerek által közösen működtetett nemzetközi mentorprogramban a magyar tervezők szakmai és üzleti ismereteket szerezhetnek, valamint lehetőséget kapnak a Milano Fashion Weeken való szereplésre is.

Az ügynökség által, a nemzetközi gyakorlatok figyelembevételével létrehozott Budapest Select ernyőmárka az egységes megjelenés hatékonyságával elősegítette a még intenzívebb összhatást, miközben a márkák egyedi jellemzői is érvényesülni tudtak - mutattak rá a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!