Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan pincészet boraival

Bulvár, 2024.01.30

Magyarország és a Kárpát-medence számos borvidékéről érkeznek kiállítók a 14. Furmint Február Nagy Kóstolóra, amelynek során több mint 80 pincészet mintegy 200 tételével ismerkedhetnek meg a látogatók csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.

Másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajtát népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban - sőt a határokon túl is - borkereskedők, borbárok, éttermek állítják a középpontba a furmintot, egyre több rendezvényen - emlékeztettek a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Kiemelték, az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja idén is a Furmint Február Nagy Kóstoló, amelyet a tradíciókhoz híven a hónap első csütörtökén rendeznek meg. Idén a kóstoló február 1-jére, a nemzetközi furmint napra esik.

A 14. Furmint Február Nagy Kóstolóra a borászatok túlnyomó része ezúttal is a Tokaji borvidékről érkezik, de a Somlói borvidéket és a Balaton-felvidéket is minden évben szép számmal képviselik termelők. Ezenfelül kóstolhatók lesznek többek között mátrai, soproni, pannonhalmi, sőt külföldi furmintok is.

A szervezők külön büszkék arra, hogy a kezdeményezés már szerte Európában hasonló rendezvények életre hívására ösztönzi a furmint kedvelőit, így a Furmint Február mozgalom olyan nagyvárosokban is hirdeti a magyar borok nagyságát, mint London, Kolozsvár, Párizs, Varsó vagy Marosvásárhely - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!