Így lesz a medence vize tökéletes!

Bulvár, 2020.08.13

A medence vizének minősége határozza meg nagy részben, hogy hogyan érezzük magunkat a medencében töltött idő alatt.

Medence Óriás Mindenképpen törekedni kell arra, hogy a minőség megfelelő legyen, hiszen nem csak esztétikai szempontból aggályos a piszkos víz; akár egészségünkre nézve is káros lehet. Jó hír, hogy néhány vegyszer rendszeres használatával a medence vize mindig tökéletes lesz!

Rendszeres karbantartási műveletek

Vannak bizonyos karbantartási műveletek, amiket ha elvégzünk, nem kell attól tartani, hogy romlik a víz minősége, és ezért idő előtt le kell cserélni azt. Sok időt és pénzt megspórolhatunk azzal, ha ezeket a műveleteket rendszeresen elvégezzük, hiszen a víz újraengedése költséges és energiát igénylő feladat, amire nem kell feltétlenül olyan gyakran sort keríteni, amennyiben karbantartjuk a medencét.  

A vízkezelés folyamata

A vízkezelés mindig adott lépésekre épül. Vegyük sorra, az alábbiakat kell tehát elvégezni minden alkalommal!

Az optimális pH-érték elérése

A medence vizének optimális pH-értéke 7,2 és 7,6 között van, ha ettől eltér, akkor nagy valószínűséggel elalgásodik és zavarossá válik a víz. A leggyakrabban a kemény víz okoz problémát, emiatt azonban a medence alkatrészeit is károsodás érheti. A vízkő ellen is van megoldás: vegyszerek segítségével az optimális kémhatás könnyedén beállítható. Érdemes figyelni egy pH-mérő segítségével, így időben tudunk cselekedni, ha szükséges.

Fertőtlenítés

A kórokozók ellen a fertőtlenítéssel vehetjük fel a harcot, mégpedig a klór tud nagymértékben segíteni, ahogy ez a medencetulajdonosok körében köztudott. A baktériumoknak, vírusoknak és mikroorganizmusoknak esélye sincs elszaporodni a klórozott vízben.  

Algaképződés megakadályozása

Vannak úgynevezett algaölő szerek, amik megakadályozzák a kellemetlen algák megjelenését és elszaporodását a medence vizében. Ha nagy a gond, a sokkoló klórozást vethetjük be, amikor is 2-3-szorosára emeljük a vízben lévő klór mennyiségét.  

Pelyhesítés 

A pelyhesítő szerek igen praktikusak, mivel használatukkal a szemcsék akkora méretűvé lesznek, hogy azok már nem férnek át a medence szűrőjén. A felakadt részecskéket a szűrőből már könnyedén el tudjuk távolítani, és egy lépéssel közelebb kerülünk a tiszta medencevíz felé. Ebből a szempontból a Medence Óriásnál kapható medencetakaró fólia is sokat segíthet, hiszen eleve fizikailag megakadályozza a szennyeződések vízbe való belehullását.  

Komplex karbantartási eljárások

Vannak bizonyos komplex karbantartási eljárások is, amik szintén azt célozzák meg, hogy a medence vize tökéletes legyen. Különböző technológiákat is igénybe vehetünk ennek érdekében: az UV fertőtlenítés UV fény alkalmazásával történik, az ózongenerátoros vízkezelés is környezetbarát, de alkalmazható például az elektroklórozás is.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!