TV műsor

Így tegyük egyedivé gyermekünk szobáját

Bulvár, 2021.05.15

A gyermekek egészen pici koruktól sok időt töltenek a szobájukban. Ahogy cseperednek, egyre fontosabbá válik számukra az, hogy milyen a kis birodalmuk. Igazán egyedivé tehetjük a gyerekszobát néhány nagyszerű kiegészítővel.

Babaágynemű
Ha mozgásra ösztönözzük a kicsiket otthon is, sokat teszünk fejlődésükért. Az ízlésüknek megfelelő szoba kialakítása fontos a gyerekek számára. Egy menő autó vagy egy csodás virágminta a falra, és igazi gyerekbirodalommá válhat a szoba.

Nagy sláger a labdamedence

A játszóházakban nagyon népszerűek a kis labdákkal megtöltött medencék. Ezeket ma már otthonra is beszerezhetjük. Több méretben és alakzatban elérhetőek ezek a medencék. A kávájuk merev, azonban puha a borításuk. Ez biztosítja, hogy a kicsik ne essenek ki a medencéből és ne is üssék meg magukat benne.  

A gyerekek legnagyobb örömére annyi kislabdával tölthetjük meg a medencét, amennyivel csak akarjuk. Amire ügyeljünk, hogy bababarát műanyagból készüljenek a labdák. Ne oldódhasson ki belőlük semmi akkor sem, ha a gyerekek a szájukba veszik azt. Nem csak jó móka a sok-sok labda közé csobbanni. A labdák fogása és dobása kiválóan fejleszti a gyerekek szem-kéz koordinációját.  

Csúszdázzunk a szobában

Ha nincs kertünk, vagy nem szeretünk játszótérre járni, szerezzünk be egy szobai csúszdát. Vásárolhatunk műanyag vagy akár facsúszdákat is. Sőt, ha van labdamedencénk, teljessé tehetjük a szórakozást egy hozzá illő csúszdával. Megunhatatlan játék a gyerekek számára, ami egyúttal nagyon hasznos is.

Egyrészt önmagában a mozgásra nagy szükségük van a kicsiknek. Másrészt a csúszdán való mászás kiválóan fejleszti az idegrendszerüket. A jobb és bal agyfélteke közötti idegpályák a váltott mozgások során alakulnak ki és erősödnek. Így a csúszdára való felmászás hatékonyan segíti elő a gyerekek idegrendszeri érését.

Stílusos és vidám falmatricák

Már a két-három éves gyerekek is határozott ízléssel rendelkeznek, amit kifejezésre is juttatnak. Persze a gyerekek ízlése gyorsan változhat, így van ez a szobájuk motívumaival is. Épp ezért kiváló megoldás egy könnyen felhelyezhető és eltávolítható falmatrica.

Ezek a fali díszek lányos és fiús mintákban egyaránt elérhetőek. Segítségükkel könnyedén díszíthetőek a szobák, és ha változnak az igények, egyszerű követni azt. A falmatricákat tisztíthatjuk, nem szükséges semmiféle ragasztó vagy egyéb eszköz a rögzítésükhöz. Így anélkül távolíthatjuk el őket falról, hogy kárt tennénk a festésben.

Bunker helyett indián sátor

A legtöbb gyerek imád bunkert építeni, órákig képesek élvezni a titokzatos félhomályt a lakásban. Ez azonban általában felfordulással jár, ráadásul elő kell szednünk a család teljes ágyneműhuzat- és plédkészletét. Jóval egyszerűbben is csempészhetünk némi kalandot a gyerekszobába. Az indián sátrak kompakt módon adják meg a gyerekeknek a bunkerélményt. Néhány puha párna meg egy kis nasi, és indulhat a játék.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!