Három hétig szenvedett egy román férfi, akiből kerékpárbalesete után nem vették ki a fékkar

Bulvár, 2023.08.02

Három hétig szenvedett egy román férfi, akinek egy kerékpárbalesetben a combjába fúródott a letört fékkar, a kórházban azonban ezt nem vették észre, és az idegen tárgyat benne hagyva varrták össze a sebét - közölte a román Observatorul Prahovean című lap.

A külföldön vendégmunkásként dolgozó, falujába hazalátogató fiatalember július 7-én esett le a kerékpárjáról. Kezén és lábán sérült meg, és mivel erősen vérzett, felesége mentőt hívott, amely a Prahova megyei Urlati városi kórházába szállította. Elmondása szerint az ügyeletes orvos beoltotta tetanusz (merevgörcs) ellen, összevarrta a sebet és bekötözte.

Mikor másnap dagadt lábbal, vérző sebbel visszament a kórházba, egy másik orvoshoz került, aki kicserélte a kötést, és hideg borogatást javasolt. A férfi kétnaponta járt kötözésre a kórházba, ahol július 18-án eltávolították a varratszálakat, további kezelésként pedig antibiotikumot és gyulladásgátló tablettát írtak fel neki.

Július 20-án visszautazott Hollandiába, ahol egy húsfelfeldolgozó vállalatnál van munkaszerződése, de már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott lábra állni, ezért betegszabadságot kért. További egy hét elteltével, július 28-án ment el a szálláshelyéhez legközelebb lévő kisváros klinikájára, ahol egy nyolc centiméter hosszúságú fémdarabot - egy fékkart - húztak ki a sebből.

Az esetét a Prahova megyei lapnak elmesélő, a történetet fotókkal is dokumentáló férfi megjegyezte: szerencsére van betegbiztosítása, mert a hollandiai műtét, illetve a rá váró esetleges további beavatkozások "egy vagyonba kerültek volna".

Az Observatorul Prahoveanban kedden közölt írás nyomán szerdán az Urlati városi kórház belső vizsgálatot indított, a megyei közegészségügyi hivatal pedig 32 ezer lejnyi (2,5 millió forint) bírságot szabott ki az egészségügyi intézményre, amiért a betegfelvétel alakalmával hiányosan töltötték ki a betegtájékoztató és betegjogi űrlapokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!