Használj kondicionálót, hogy a négylábú vendégeid bundája mindig fényes és ápolt legyen!

Bulvár, 2023.07.23

Ahhoz, hogy a szalonodba betérő négylábú vendégeid szőrzetét egészségessé és fényessé tudd varázsolni, a fürdetés során a sampon mellett még más készítményeket is érdemes alkalmaznod.

Kutyafürdetés Az egyik ilyen például a GroomART-nál is kapható kutyakozmetikai kondicionáló, amelyet kifejezetten arra a célra terveztek, hogy táplálja és védelmezze a kutya szőrzetét, és ezáltal csökkentse az összecsomósodott bunda kialakulását.

Ezt a készítményt ugyanis olyan összetevőkkel látták el, amelyek segítenek pótolni a kutya szőrzetének nedvességtartalmát, és helyreállítják a természetes olajait, ami selymes és sima tapintást kölcsönöz neki.

Milyen kondicionálót érdemes választanod?

Az egyik legfontosabb szempont a kutyakozmetikai kondicionáló kiválasztása során az, hogy az általad kiszemelt termék kizárólag olyan összetevőket tartalmazzon, amelyek biztonságosak és kímélőek a kutyák bőréhez. Az övüké ugyanis jóval magasabb pH értékkel bír, ráadásul még vékonyabb is, mint az emberé, amelynek köszönhetően sokkal érzékenyebb mindenre.

Emellett a döntés során érdemes még számításba venned a hozzád betérő ebek szőrtípusát is. Ha például járnak a szalonodba filcesedő bundával rendelkező kutyusok, akkor olyan készítményekre van szükséged, amelyek szőr- és bőrlágyító, illetve nyugtató hatással bírnak, mint amilyen például a Hydra Intense Repair Silky Smooth Maszk a fentebb is említett webáruház kínálatából.

Abban az esetben viszont, ha a négylábú vendégeid között olyan is akad, amely száraz bőrrel rendelkezik, akkor egy olyan erősen koncentrált kondicionálót kell beszerezned, amely regenerálja és revitalizálja a szőrzetet. Ilyen lehet például a Hydra Flash Thermo Active Deep Kondicionáló.

A hosszú szőrszálakból álló bundához pedig azok a készítmények lesznek ideálisak, amelyek elősegítik a könnyű fésülést, és mindeközben pedig biztosítják a fényességet, illetve megerősítik és újrastruktúrálják a sérült szőrzetet.

Mikor kell használni a kondicionálót?

A kondicionálót fürdetés után kell alkalmazni. Vidd fel a megfelelő mennyiséget belőle a szőrre, alaposan masszírozd be, és hagyd legalább 1,5-2 percig hatni! Majd miután ez letelt öblítsd ki teljesen!

Ami pedig a hígítását illeti, a legjobb az 1:10-es arány, mivel ez a készítmény általában nagyon koncentrált. Ez egy közepes méretű kisállatnál 10 deciliter kondicionálót, és 100 deciliter langyos vizet jelent. Abban az esetben pedig, ha samponos fürdetés után használod a terméket, akkor ennek az ajánlott mennyiségnek a fele is elegendő lesz.

Végső gondolatok

A maximális végeredmény elérése érdekében mindenképpen azt javasoljuk számodra, hogy a sampon és a kondicionáló mellett használj még egy kifésülő és helyreállító sprayt, valamint egy kutyaparfümöt is.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!