Hasznos ötletek kezdő varróknak

Bulvár, 2021.07.17

A varrás kiváló hobbi, nem csak rendkívül érdekes tevékenység, de sok esetben még spórolhatunk is vele.

Varrás Ha már megtörtént a varrógépre való beruházás, kezdő varróként érdemes végigvenni és betartani pár hasznos tanácsot, hogy tapasztalatot szerezzünk a varrás tevékenységében. Lássuk, mik is a főbb pontok!

Pár egyszerű lépés a kezdetekhez

Sok esetben fontos szabály az, hogy lépésről lépésre sajátítsuk el a varrás tudományát. Kezdőként érdemes olyan tanfolyamot keresnünk, ahol a legfontosabb alapokkal megismertetnek bennünket. Ez nagyon fontos, ugyanis a varrás könnyen tanulható hobbi, azonban az elején kifejezetten jól jön, ha a tanulás kezdetén szakszerű segítséget kapunk.

Gyakran mondják, hogy az egyszerű sokszor több. Lehet, hogy jól néznek ki a bonyolultabb módon megvarrt dolgok, de érdemes ebből a szempontból is a fokozatosság elvét tartani, és az egyszerűbb dolgok megalkotásától haladni a bonyolultak felé. Sokkal alaposabb tudást szerezhetünk, ha apránként sajátítjuk el a lépéseket.

Nagyon fontos, és ezért figyeljünk arra, hogy a jó munkához nem csak idő, hanem rendes kellékek is kellenek. Mind a varrógép tekintetében, mind a további eszközök szempontjából érdemes a minőségi termékeket választani. Ehhez szintén jó segítség, ha tapasztalt szakembereket kérdezünk, de a választásban az is segítség lehet, ha minőségi termékeket tartó üzletben vásárolunk. Legyen az akár online shop, olyan helyen érdemes beszerezni a szükséges kellékeket, ahol biztosított a jó minőség. Így például érdemes végignézni a Rövidáru Diszkont szabás-varrással kapcsolatos eszközöket kínáló online oldalát is.  

Ha tanfolyamon vesszük át a kezdő lépéseket, ott mindent elmondanak, ami a varrás megkezdése előtt szükséges. Vannak anyagismertető előadások, de az eszközökkel kapcsolatos több hasznos információ is elhangzik a tanfolyamokon.

A varrással kapcsolatos nagyon fontos szabály, hogy soha ne siessük el a dolgokat, sokkal jobban megéri lassabban elsajátítani azokat, mint a lépéseket felgyorsítva kihagyni egy-egy lényeges dolgot, ami később kérdésként merülhet fel.  

Megfontolandó dolgok, amik szintén jól jöhetnek a varrás tanulásának kezdetén

Ahogy a kezdeti lépéseket, a varrás befejezését is meg kell tanulni. Fontos, hogy a teljes folyamatot végigvigye az ember. Lényeges, hogy tudjuk, hogyan kell szegni és a széleket megcsinálni. Sok varrógép alkalmas a szegésre, érdemes kísérletezni annak kipróbálásával is.

Azért, hogy ösztönző legyen a varrás tanulása, érdemes kezdetben olyan dolgot elkészíteni, amit szívesen viselünk vagy használunk magunk is. Bárhogy is alakulnak az első termékek, ne szégyelljük azt. Kérjünk segítséget minden kérdéses pont esetében, vagy akár az internen is kereshetjük a választ, mivel rengeteg videó és cikk fellelhető, amit szintén segítségként használhatunk.  

Összességében fontos tudni, hogy a varrás nem egyszerű hobbi, szánjunk rá időt, és a hibákból is képesek legyünk tanulni, mivel az mind előre viszi a tudásunkat.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!