Hogyan indíts és üzemeltess egy sikeres online pólóboltot?

Bulvár, 2023.03.30

A pólóboltokat megfigyelve hamar észrevehetjük, hogy van, akik számára kifejezetten jövedelmező, míg mások röviddel üzletük megnyitása után be is zárnak.

Poló Garibaldi Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy elég érdekes és keveset taglalt üzleti ágról van szó. Így ha azt szeretnénk, hogy mi is az első csoport tagjai lehessünk, azaz üzletünk sikeres legyen, nem árt kicsit informálódnunk ez ügyben. Megkérdeztünk a pólószakértőt, hogy mire érdemes figyelnünk, hogy pólóboltunk valóban jövedelmező lehessen!

Változatosság és eredetiség

Amennyiben szeretnénk, hogy termékeink iránt érdeklődést mutassanak, mindenképp érdemes kiterjedt, egyedi választékot garantálnunk számukra. A pólóbolt tulajdonosa szerint a változatosság megnöveli annak az esélyét, hogy a nézelődők vásárlóvá váljanak. Így sokkal valószínűbb, hogy az oldalunkra látogatók találnak majd maguk vagy szeretteik számára ideális terméket. Az eredetiség viszont szintén egy olyan tényező, amelyet nem vehetünk félvállról. Sokan ugyanis előszeretettel állítanak össze hatalmas kínálatot a megszokott, tucatra gyártott darabokból. Érdemes azonban feltenni magunknak a kérdést: ha termékeink máshol is kaphatóak, miért vásárolnák meg azokat épp tőlünk? Pontosan! Így sokkal több lesz a konkurenciánk, viszont az egyedi darabokkal kiegészítve ezeket is nagyobb valószínűséggel berakják majd a kosárba vásárlóink. Elég csak megnéznünk például a https://garibald.hu/ kínálatát, és azonnal látni fogjuk, hogyan is néz ki sikeres pólóbolt választéka.

Figyeljünk az átláthatóságra

Viszont hiába a nagyszerű kínálat, ha azon csak rendkívüli nehézségek árán igazodik el a vásárló. Éppen ezért mindenképp figyelnünk kell arra, hogy termékeinket észszerű tematika alapján rendezzük különféle kategóriákba. Itt egy jó példa erre: https://garibald.hu/50--it-szakerto

Továbbá a keresési szűrők megfelelő beállításai is nagyon fontosak, tehát szánjuk kellő időt termékeink felcímkézésére. Ha ezt kihagyjuk, akkor nagy rá az esély, hogy látogatóink hamar megunják a keresgélést, és inkább másik üzlet után néznek. Így muszáj kiemelt figyelmet szentelnünk termékeink rendszerezésére.

Kövessük nyomon a piaci árak változását

Az árak megadása szintén egy kényes témakör, főleg a mai piaci helyzetben. A megkérdezett pólóbolt szakértője szerint érdemes nagyjából megmaradni a piaci áraknál, viszont azok változását mindig pontosan követnünk kell. Egyik évben felmegy a póló ára, másik évben a nyomtatás kerülhet többe, mert menő a tinta költsége. Maximum csak egy ideig éri meg tartani az alacsony árakat, ugyanis aki pólót akar vásárolni, az magasabb áron is meg fogja azt venni. Viszont elszállni egyáltalán nem érdemes az árakkal. A szakértő szerint mindig tegyük fel magunknak a kérdést: mi mennyit adnánk az adott pólóért? Mennyit érne meg nekünk például, ha ajándékba szánjuk azt? Ha őszinte választ keresünk, akkor ezzel a módszerrel meg fogjuk kapni. Egyébként is, ahogyan a szakértő mondta, vannak általános árkategóriák. Például a vevő által kreált egyedi pólók mindig drágábbak lesznek valamivel, hiszen azokat szinte valódi egyedi értékként is kezelhetik, ha igazán személyre szabottan alkotják meg. Azoknak van egyfajta személyes értékük is. A vicces pólók viszont elképesztően elterjedtek, így ott nem érdemes komoly versenybe bocsátkozni a konkurenciával.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!