Horgásztáskák és egyéb táskák

Bulvár, 2020.02.20

A gyakorlatban szinte bármit lehet horgásztáskaként használni, akármiben lehet szállítani a horgászfelszereléseket.

fishinda.com Kezdő horgászoknál bevett szokás, hogy egy hétköznapi hátizsákot használnak horgásztáskának. Ennek ellenére nem minden táska rendelkezik olyan elosztással, hogy az adott felszerelést rendszerezve és kényelmesen lehessen benne tárolni. Manapság már léteznek horgásztáska kategóriák, amelyek kimondottan valamilyen konkrét eszköz tárolására lettek kitalálva, mint például az orsótáska, száktartó táska, pergető táska.

Az orsótartó táskák

Ahogy a nevéből is látszik, ennek a táskának az a funkciója, hogy szakszerűen lehessen benne tárolni és szállítani a különböző orsókat. Jellemzően cipzárral ellátott, bélelt tégla vagy kocka alakú táskák, vastag vízálló szövet külső borítással. Egyszerre akár 2, 3 vagy 4 orsót is lehet benne dobokkal együtt tárolni és szállítani anélkül, hogy aggódni kellene a sérülés kockázata miatt. Ha szeretnéd biztonságosan szállítani és tárolni valamelyik vagy akár az összes felszerelésedet, akkor mindenképpen nézz szét a Fishindánál kapható orsótartó táskák között.

A horgász hátizsákok

A horgász hátizsákok első pillantásra nagyon hasonlítanak a túratáskákra, viszont alaposabb megfigyelés után látható, hogy jóval több zsebbel és egységgel vannak ellátva. A méretének és a formájának köszönhetően könnyű tárolni ezekben a kisebb dobozokat, eszközöket és egyéb táskákat, mint például az orsótartó táskát.  

A száktartó táskák

Ennek a táskának is elárulja a funkcióját a neve: a szák tárolására alakították ki. Ezeknek a táskáknak az egyik nagyon fontos tulajdonsága, hogy vízállóak és szagmentesen zárhatóak. Ennek köszönhetően nem kell amiatt aggódni, hogy az autóban még napok múlva is észre lehet venni a horgászat nyomait. Leginkább kör és négyzet alakú száktartó táskákkal lehet találkozni.  

A hűtőtáskák

A horgászok nagyon nagy része szinte a legelső parton töltött nyár után rájön, hogy a hűtőtáska egyike az elengedhetetlen horgászkellékeknek. Nem csak élelmiszert és italt lehet benne hűteni, tárolni és szállítani, hanem csalikat is. Rutinos horgászok tudják, hogy az utóbbinak mekkora jelentősége is van igazából. Ugyanis ha a csalik, szúnyoglárvák, csontik, giliszták nincsenek megfelelően és szakszerűen hűtve, akkor nagyon könnyen elpusztulhatnak, bebábozódhatnak vagy kikelhetnek, akár az autóban is. Ha ezek bekövetkeznek, akkor a horgász ott találja magát megfelelő csali nélkül, cserébe rengeteg takarítani valóval, ezek pedig garantálják, hogy a betervezett horgászat nem lesz egy kellemes emlék.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!