TV műsor

Joaquin Phoenixet és Cynthia Erivót Oscat-díjjal tünteti ki a PETA

Bulvár, 2020.01.29

A PETA állatvédő szervezet Oscat-díjjal jutalmazza Joaquin Phoenix amerikai színészt és Cynthia Erivo brit színész-énekesnőt.

A Joker című film sztárja, akit a szervezet korábban a 2019-es év emberének választott és a Harriet című dráma főszereplőnője a legjobb színésznek járó Oscat-díjat érdemelte ki. Phoenix és Erivo egyébként mindketten vegánok - olvasható a PETA honlapján.

A legjobb film díját Az oroszlánkirály kapta, amiért készítői CGI-technológiát alkalmaztak és nem élő állatokat használtak a forgatáson.

Az elismerésben részesített filmalkotások között van továbbá Tim Burton családi filmje, a Dumbó, valamint a Jetikölyök című animációs film, az Elton Johnról szóló Rocketman és a Macskák.

A PETA Oscat-díjjal jutalmazta Michael Keatont (Dumbo) és Tom Hankset (Egy kivételes barát).

Mindegyik díjazott egy bekeretezett oklevelet kap a szervezettől.

"A PETA Oscat-díjai azt mutatják, hogy egyetlen jóérzésű filmkészítő sem gondol arra, hogy szórakoztatásra kényszerítsen vadállatokat és hogy a közönség is állatbarát üzenetekre vágyik" - mondta Lisa Lange, a szervezet alelnöke.

Hozzátette, Hollywood pont olyan gonosztevőkként ábrázolja az állatkínzókat, amilyenek valójában és a PETA reményei szerint 2020-ban még több állatbarát megnyilvánulással találkozhatnak majd a mozinézők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!