Karácsonyi ajándékon töröd a fejed?

Bulvár, 2020.12.03

Azt már tudjuk, hogy az idő pénz, de érdemes a fejünkbe vésni, hogy az idő ajándék is lehet. Minél több van belőle, annál boldogabb az ember.

Ajándék
Mutatunk egy tuti tippet!

Azt már tudjuk, hogy az idő pénz, de érdemes a fejünkbe vésni, hogy az idő ajándék is lehet. Minél több van belőle, annál boldogabb az ember. Időt ajándékozni karácsonyra nehéz, nem tudjuk ezt egy dobozba tenni, majd átkötni szalaggal. Az időt mutató falióra viszont tökéletes meglepetés az ünnepekre.

Karácsonyi ajándékot választani kifejezetten nehéz. A legtöbb esetben olyan tárgyat keresünk, amellyel kifejezhetjük szeretetünket, ami megmutatja, hogy ismerjük a másikat, gondolunk rá. Néha azonban úgy kell ajándékot választanunk, hogy nem vagyunk szoros, napi kapcsolatban azzal, akinek szánjuk. Ebben az esetben választhatunk a jolly joker megoldások között.

Ide sorolható a zokni, vagy férfiaknál a nyakkendő, ezek viszont már megkoptak, sablonossá váltak. Ezért kell olyat keresni, ami eredeti ötlet, de az is biztos, hogy használja majd az, akit meglepünk vele. Pontosan ilyen egy falióra.

Minden otthonban hasznos

Gondoljunk csak bele: falióra minden lakásban, minden házban található. Ez legtöbbször olyan tárgy, ami évek óta lóg egy szögön, és bár a feladatát ellátja, azaz mutatja az időt, ám ha képletesen akarunk fogalmazni, az a bizonyos idő már eljárt felette. Azaz a falióra poros, koszos, kopott, törött sok helyen, illetve nem is feltétlenül illik a dizájnba. Egyszerűen ott lóg a falon, mert valaki odaakasztotta évekkel ezelőtt. Amennyiben faliórát adunk karácsonyra, egy dekorációs elemmel is meglepjük az ajándék címzettjét. Jó hír: 2021-ben dönt majd Magyarország, hogy a nyári vagy a téli időszámítás mellett teszi le a voksát, utána nem kell ezzel variálni, félévente órát állítani. Azaz a falióra még annyi gondot sem okoz a tulajdonosának, amennyit eddig jelentett.

Hogyan válasszunk?

A falióra ajándékozása előtt nem árt, ha megnézzük, hol él a megajándékozott, illetve melyik falon, milyen környezetben lóg az óra a falon. Ha ismerjük a körülményeket, könnyebben választunk stílusban megfelelő modellt. Mert stílusirányzat, nos, az bőven akad a faliórák piacán. Vannak dizájnerdarabok, hatalmas öntapadós elemekkel, amelyek beboríthatnak egy egész falfelületet. Amellett, hogy ezek mutatják az időt, automatikusan vonzzák a szemet, fókuszpontot jelentenek a szobában. Találhatunk futurisztikus kialakításokat, de olyan dizájn is, amely évtizedekkel ezelőtt szintén megállta már a helyét.

Adhatunk egyszerű, de kifejezetten összetett kialakítású szerkezetet – nem kérdés, hogy egy minimalista lakásba előbbi illik. Ha egy gyerek szobájába szeretnénk ajándékot választani, akkor van talán a legkönnyebb dolgunk, elegendő ugyanis megtudni, miért rajong éppen. Választható többek között dinoszauruszos, hercegnős, szuperhősös hátlapú falióra, amelyet imád majd a gyerek, hiszen szerepel rajta a főhős, akiért szintén rajong.

A választás tehát nem annyira bonyolult, ha karácsonyi ajándékként faliórát szeretnénk adni, ám mindenképpen át kell gondolni, milyen modellnek örülne legjobban a kiszemelt. Ha ezt eldöntöttük, már csak az abban a kategóriában fellelhető modellek közül kell megtalálnunk a legjobb kialakítást.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!