Kedden kezdődik az FCI Európa Kutyakiállítást Budapesten

Bulvár, 2021.12.27

Kedden kezdődik A Hungexpo területén az FCI Európa Kutyakiállítás (European Dog Show), amelyen 57 országból mintegy 16 ezer kutya vesz részt.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) rendezésében megvalósuló esemény december 31-ig várja a látogatókat.

Zambóné Árkossy Beatrix, a MEOESZ irodavezetője az MTI-nek elmondta: Magyarországról csaknem 3 ezer kutyával vesznek részt az eseményen, amelynek részeként rendezik december 30-án a Magyar Kutyafajták Világtalálkozóját, valamint a terrier fajták világtalálkozóját, az INTERRA kiállítást is.

A kutyakiállításra a legtöbb nevezett kutyafajta a golden retriever, a magyar fajták közül pedig a rövidszőrű vizsla - tette hozzá.

Kiemelte: december 29-én tartják az FCI által el nem ismert kutyafajták Európa-bajnokságát, amelyre idén nagy számban jelentkeztek.

A kiállítást kísérőprogramok színesítik, lesznek egyebek mellett szolgálati és keresőkutyás bemutatók, dog dancing bemutatók, amelyen a kutyák a gazdáikkal show keretében mutatják be tánctudásukat, de a magyar fajtáknak agility bajnokságot is rendeznek - mondta.

A European Dog Show a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítása, melyet évenként rendeznek meg Európa országaiban, Magyarországon utoljára 2008-ban tartották meg az eseményt.

A Hungexpo honlapján olvasható tájékoztatás szerint a kutyakiállításra a látogatói jeggyel történő belépés csak érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. A tizennyolc évesnél fiatalabbak védettségi igazolvány felmutatása nélkül is részt vehetnek az eseményen, de kizárólag a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt. A hat évesnél fiatalabb gyerekek számára a belépés ingyenes.

A maszk használata kötelező a kiállítás teljes területén a rendezvény időtartama alatt.

Az eredetileg májusra tervezett eseményt pandémiás és szervezési okokból kellett áttenni december végére, így a kutyakiállítás lesz az "Egy a Természettel" - Vadászati és Természeti Világkiállítás zárórendezvénye.

A kutyakiállításról további információk a http://eds2021.hu/ oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!