Koncert, rockopera, íjász- és kaszkadőrbemutatók is lesznek a Székely Vágtán

Bulvár, 2024.04.12

Június 21-23. között szervezik meg a 13. Székely Vágtát a háromszéki Óriáspince-tetőn, ahol többek közt koncert, rockopera, íjász- és kaszkadőrbemutatók is lesznek - számolt be pénteken a Maszol.ro.

Az erdélyi hírportál a szervezők sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatója alapján azt írta, hogy a fő program ezúttal is a futam, ezen túl lesz Kishuszár Vágta, Góbé Futam, Góbé Olimpia, lovasbirkózás, huszár ügyességi verseny, agárfuttatás, lovaskaszkadőr- és lovasíjász-bemutató, gyermekprogramok, kézműves vásár.

A székelyföldi rendezvényen a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című rockoperáját is láthatja a közönség, valamint az Új Bojtorján zenekar is fellép Pomázi Zoltán vezetésével.

A Vágta kommentátora idén is Bajkó Tibor és Nagy Endre, újdonságként pedig román nyelvű kommentár is lesz a futamról Dan Manolachescu révén.

A nevezés pénteken indul, a lovasok május 31-ig jelentkezhetnek az online regisztrációs felületen. A nevezési díj 1200 lej (94 ezer forint) és a nevező településnek kell befizetnie.

A versenyre bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek nevezhet egy csapatot. Minden csapat három személyből (lovas, kísérő és csapatvezető) és egy lóból áll. Versenyző lehet bárki, aki betöltötte 18. életévét.

A Kishuszár Vágtán idén két korosztálynak indul külön futam, a 10-13, valamint a 14-17 éveseknek. A Vágta és a Kishuszár Vágta legjobbjai kijutnak a Nemzeti Vágtára is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!