Krokodil gyomrában találtak rá egy eltűnt horgász maradványaira Ausztráliában

Bulvár, 2023.05.03

Egy krokodil gyomrában találtak rá annak az ausztrál férfinak a maradványaira, aki horgászás közben tűnt el - számolt be róla a BBC hírportálja szerdán.

Kevin Darmondyt utoljára a queenslandi Kennedy's Bendnél, egy közismert sós vízű krokodilélőhely közelében látták szombaton. Két napon át keresték, majd a rendőrök befogtak két óriási krokodilt, elaltatták őket, és az egyik gyomrában emberi maradványokat találtak.

Az azonosítás még várat magára, de a rendőrség szerint a 65 éves férfi keresése ezzel "tragikus véget ért".

Darmondy tapasztalt horgász volt és Cape York település közösségének jól ismert tagja.

A két krokodilt, melyek 4,1 és 2,8 méteresek voltak, hétfőn altatták el mintegy másfél kilométerre a helytől, ahol az eltűnt férfit utoljára látták.

Noha csak az egyik hüllő gyomrából kerültek elő emberi maradványok, a vadőrök szerint mindkét állatnak szerepe lehetett a balesetben.

A Darmondyval együtt horgászó férfiak nem látták a támadást, de azt mondják, hallották a kiáltását, majd egy hangos csobbanást.

"Odaszaladtam... de nyoma sem volt, csak a papucsa a parton és más semmi" - mondta el John Peiti a Cape York Weekly helyi lapnak.

Számos krokodil él Ausztrália trópusi északi területén, a támadások azonban ritkák: Darmondy balesete a feljegyzések 1985-ös kezdete óta mindössze a 13. halálos krokodilbaleset.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!