Lefoglaltak két tigrist, miután egyiküket egy mexikói város utcáin járkálva filmezték le

Bulvár, 2020.05.22

Lefoglaltak egy magánháznál két bengáli tigrist, melyek egyike egy mexikói város utcáin járkált és egy közösségi médián terjedő felvétel szerint lasszóval akarták befogni.

Bengáli tigris Az állatokra a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban készült videó hívta fel a mexikói környezetvédelmi hivatal figyelmét - számolt be róla a BBC hírportálja.

A két nagyvad tulajdonosa meg tudta mutatni a dokumentumokat, melyek szerint törvényesen tartotta a háznál az állatokat, de azt már nem tudta bizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna.



A város lakóit megdöbbentette a tigrist kergető emberek látványa és telefonjaikkal filmezni kezdték a jelenetet, majd közzétették a Twitteren.

A két tigrist, egy tíz hónapos hím, a másik egy kétéves és kilenc hónapos nőstény, jó egészségi állapotban találták, nem viseltég magukon a rossz bánásmód nyomait.

A hatóság közlése szerint visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, ha a közösség védelmét szolgáló védő intézkedéseket be tudja mutatni.

Nem ez volt az első eset, hogy bengáli tigrisek szaladgáltak mexikói városok utcáin. 2017-ben egy kaliforniai ember vásárolt egy tigriskölyköt egy tijuanai lakostól, aki egy felnőtt példányt sétáltatott a városban. A vevőt letartóztatták, amikor megpróbálta a kölyköt átcsempészni az Egyesült Államokba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!