Legyen játék a kézi mosogatás! Használj megbízható és hatékony szereket!

Bulvár, 2021.03.14

A mosogatás egy olyan mindennapi folyamat, ami már az élet szerves részét képezi. Egyre több háztartásban szereznek be mosogatógépeket a folyamat leegyszerűsítése és felgyorsítása érdekében. Azonban valóban hatékony a gépi mosogatás?Rengeteg olyan hír kering az interneten, hogy a kézi mosogatás mindamellett, hogy pazarló, még drága is.

Mosogatószer Ugyan valóban vannak olyan esetek, amikor nagyon is hasznos a mosogatógép, de nem mindenáron kell elvetned a kézi mosogatást. Azonban ahhoz, hogy kézzel is hatékony legyél, szükséges beszerezned az ideális mosogatószereket, hiszen sok minden múlhat a választásodon.

Kézi mosogatás vagy mosogatógép használata?

A mosogatógéppel való mosogatás kifejezetten kényelmes, főleg, hogy sokan nem sorolhatják kedvenc tevékenységük közé a kézi mosogatást. Amennyiben nagy a család, és egy ebéd alkalmával gyűlik össze annyi edény és tányér, mint másnál egy hét alatt, akkor érthető, hogy miért is szeretnéd beszerezni ezt a csodagépezetet.  

Azonban nem minden egyes edénynél, pohárnál vagy müzlistálkánál ajánlatos használni a gép erejét, hiszen károsíthatja azt, és egy gépi mosogatást követően könnyen a kukában köthet ki a szeretett bögre.

Érdemes minden esetben tájékozódnod arról, hogy melyik edényt lehet gépben mosni és melyiket érdemes kézzel megtisztítanod. Legtöbb esetben az edény alján található cédula informál róla. Amennyiben nem mai darabról van szó, akkor tudnod kell, hogy a fa, a zománcozott, a rézből vagy öntöttvasból készült edények nem alkalmasak gépi mosásra. Van, amikor a műanyag edényeket sem ajánlatos magas hőfokon mosni, hiszen könnyen megolvadhatnak.

A kézi mosogatás elengedhetetlen eszközei

Kézi mosogatásnál azonban nem csak képességeidre érdemes támaszkodnod, hanem a megfelelő kézi mosogatószer kiválasztása is létfontosságú. A folyékony mosószerek a legközkedveltebbek, ilyen lehet a Delta Clean Kft által forgalmazott Maya Star is, amely kiváló zsíroldó tulajdonságának köszönhetően alkalmas a tányérok és a főzőedények tisztítására egyaránt. Száradása cseppmentes, így a poharak esetében is kifejezetten ideális.

A Maya Brill egy olyan kézi mosogatószer, amely az előzőekben említett Starhoz hasonlóan szintén alkalmas a főzőedények és a tányérok tisztává varázsolásához, azonban leginkább a poharak mosogatására ajánlott.  

Legideálisabb esetben gumikesztyűt célszerű használni mosogatáshoz, annak érdekében, hogy megőrizd bőröd épségét. Azonban sokan nem szeretik sem a gumi tapintását, sem pedig annak csúszós tulajdonságát, így egyszerűbb egy kézkímélő hatással rendelkező mosogatószer beszerzése mellett döntened.

A Maya Balzsam pont erre célra hivatott, hiszen aloe vera tartalmának köszönhetően kíméletesen bánik a bőrrel, de mégis kíméletlenül távolítja el a szennyeződéseket.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!