Miért előnyös a macska nyugtató használata?

Bulvár, 2022.10.20

Még a legnyugodtabb macskák is stresszesnek, idegesnek érezhetik magukat bizonyos helyzetekben, a súlyos vagy hosszú távú stressz pedig az életminőségüket befolyásolhatja, akár fizikai betegségekhez is hozzájárulhat.

Macska Az alábbi cikkünkben sorra vesszük azokat a gyakori helyzeteket, amikor a macska nyugtató igenis hasznosak lehet, és valamint végignézzük annak gyakori fajtáit.

Milyen esetben lehet hasznos?

Az állatorvosok például szokták javasolni a macska nyugtató használatát a vizsgálat előtt. Hiszen ez nemcsak abban segít, hogy a macskád kevésbé legyen stresszes, hanem az állatorvosi csapat biztonságát is garantálja. De a legfontosabb, hogy a kedvenced kevésbé fog majd félni, és pozitívabb élményben lesz része az állatorvosi látogatása során.

Hasonlóképpen használható a cicád nyugalmának megőrzésére utazás közben is, például hosszú autózás során vagy stresszes szituációkban, például új otthonba költözéskor. Egy nyugtató zökkenőmentessé teheti ezt a folyamatot mind a macska, mind a tulajdonos számára azáltal, hogy enyhíti a macska szorongását, és csökkenti félelmét ebben az új és potenciálisan ijesztő helyzetben.

Nyugtató hatású spray

Ezek a spray-k általában szintetikus feromonokat tartalmaznak, amelyeket a macskák akkor bocsátanak ki, amikor nyugodtak, és megjelölik környezetüket. Segítenek csökkenteni a stresszt, és bármely helyzetben megnyugtatják a macskát, például zivatarokban, más háziállatok érkezése esetén, hangos zajok, például tűzijáték esetén, vagy amikor állatorvoshoz kell menni.  

A használatuk során naponta legalább 2-3 alkalommal permetezd le az ajtónyílásokat, ablakpárkányokat és más olyan szembetűnő tárgyakat, amit a macska megjelölhet. Majd naponta permetezd újra, hogy minimalizáld az újrajelölés valószínűségét, amíg a macska abba nem hagyja.  

De ezeket a termékeket úgy is használhatod, hogy az állatorvosi látogatás vagy autóút előtt a macska hordozójára permetezed. Fontos, hogy minimum 8-10 fújást ejts meg legalább 15 perccel azelőtt, mielőtt a macskát a hordozóba engednéd. Egy-egy fújásnyit nyomj a négy sarokba,kettőt a padlóra és kettőt a tetejére.  

Nyugtató hatású nyakörv

A nyugtató nyakörvek általában szintetikus feromonok felszabadításával működnek, amelyek a cicád anyja illatának emlékét hozzák elő, ami segíthet neki megnyugodni.

Az előnyeik közé tartozik, hogy remek módját jelentik a probléma gyógyszer nélküli orvoslásának. Továbbá mivel nem vénykötelesek ezért bárhol beszerezhetőek, köztük a ZebraPets.hu kínálatában is.

Hogyan találd meg a legjobb nyugtatókat?

Mielőtt kipróbálnád bármelyik macska nyugtató terméket, azt tanácsoljuk, hogy feltétlenül kérdezd meg a kedvenced állatorvosát, hogy szerinte melyik lenne a legjobb. Mivel minden macska egy külön egyéniség, és az az adott összetevő vagy termék, amely az egyiknél használt, nem biztos, hogy a te macskád javára is fog válni.

De az is egy jó út lehet, ha végigolvasod az online fórumokat és a különféle termékismertetőket, hogy megtudd mit ajánlanak más macskaszülők.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!