Milyen arcformához, milyen fülbevaló illik?

Bulvár, 2023.07.28

A fülbevaló kissé megosztó ékszer, hiszen vannak, akik imádják és el sem tudják képzelni nélkülük az életüket, mások pedig a fülüket sem hajlandóak kilyukasztani.

Mosoly Általánosságban azonban elmondható, hogy ha viseljük, akkor meghatározó lesz az arcunk szempontjából, hiszen azonnal szembeötlik annak, aki ránk néz.

Így aztán fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen típusú fülbevaló illik az arcunkhoz, mi az, ami még inkább kiemeli szépségünket, és mi az, amit inkább kerüljünk el.

Az arc díszítése

Az arcunk legfontosabb díszítője természetesen a smink, de a megjelenésünkre a koronát az Órashop.hu fülbevalói által tehetjük fel. Maga a választás rajtunk múlik, és jó tudni, hogy mennyiféle szempont számít. Figyelni kell a stílusunkra, a bőrünk tónusára, az arcformánkra, a hajhosszunkra, de bizony még az életkorunk is egy lényeges tényező.

Ha már tisztában vagy azzal, hogy mi áll jól neked, akkor könnyű helyzetben vagy, hiszen célzottan tudod keresni az újabb darabokat, de ha még a kísérletezés fázisában vagy, akkor bizony előfordulhat, hogy melléfogsz egy-egy darabbal.

Az arcforma és a fülbevaló

Bár nagyon sokféle tényezőt említettünk, ami számít ahhoz, hogy melyik típus lesz a befutó számunkra, azonban az arcforma mindezek között a legfontosabb. Itt ugyanis az optikai hatás is számít, ugyanis így működik ez az ék.  

  • A hosszúkás fülbevalók nyújtják az arcot, ami ezáltal optikailag keskenyebbnek látszik. A kerek archoz tehát válassz hosszú, lógó ékszert.
  • Ha ovális arcformád van, akkor a kisebb fülbevalók fognak jól állni.
  • A szögletes arcot lágyítani kell, ehhez pedig az íves függők, vagyis a nagy karika, valamint a hosszan lelógó ékszerek fognak illeni.
  • Szív alakú arcformához csepp- vagy csillárformájú fülbevalót válassz.

Mennyire vannak kőbe vésve a fenti szabályok?

Bár az optika tényleg sokat számíthat, azonban van még számos szempont, ami módosíthat a fenti szabályon. Ezenkívül ott van a saját stílusod is, ami szintén felülírhatja ezeket a jó tanácsokat. Ha pedig beleszeretsz egy különleges darabba, felpróbálod, és máris imádod, akkor vásárold meg bátran még akkor is, ha elvileg nem a te arcformádhoz való.

Az ékszerek lényege ugyanis nem az, hogy megfeleljenek a szabályoknak, hanem az, hogy jól érezzük magunkat általuk, magabiztosságot adjanak, és úgy gondoljuk közben, hogy miénk a világ! Az ékszereket ugyanis tudni kell viselni, és ha te jól érzed magad közben, akkor az teljesen mindegy, hogy néz ki.

Fülbevaló és az alkalmi események

Figyelj arra, hogy ez az ékszer ne akadályozzon a mindennapokban, például a munkában vagy a sportolásban, és ha kell, vedd ki a füledből. Ha azonban alkalmi eseményre vagy hivatalos, akkor egy feltűnőbb, nem hétköznapi darabot is felvehetsz. Ennek érdekében legyen többféle fülbevalód, hogy mindig kiválaszthasd a leginkább alkalomhoz illőt.

Az arcforma meghatározó a fülbevaló kiválasztásakor, azonban emellett még számos tényező számít, hogy tényleg a legjobb döntést hozhassuk. A legfontosabb pedig a saját komfortérzetünk, amit akkor érzünk, amikor felpróbáljuk az adott ékszert.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!