TV műsor

Milyen felsőt vegyek?

Bulvár, 2021.05.17

A női felső örök darab. Ha megfelelő szabású, anyagú és színű felsőt választunk, akkor nagyon jól ki tudjuk használni, és kedvenc ruhadarabjaink egyike lesz.

Női felső Sokak esetében azonban felmerül a kérdés, hogy vajon milyen szabás illik hozzájuk, hogyan válasszák ki a számukra megfelelő felsőket. Ez a bejegyzés nekik szól!

Milyen szabású felső áll jól nekem?

Természetesen az, hogy milyen felső áll jól nekünk, a testalkatunktól függ. Az alma alkatúaknak mindenképpen a hosszítottat javasolják a divatszakemberek, mert optikailag nyújt, ezért karcsúsít. A körte alkatúaknak szélesebb a csípőjük, mint a válluk. Erre is van megoldás, például a buggyos ujjú felső, de bármilyen olyan szabású darab kiváló választás lehet, amely optikailag szélesíti a vállat. Bármilyen felső megfelel, ami felül szélesít. Például sok minta, zárt nyak, fodrok vagy rojtok vannak rajta felül.  

Azonban akik mellben erősebbek, nem járnak jól ezzel az optikai trükkel, mert őket összenyomja az ilyen felső. Nekik olyan pólók, felsők állnak jól, amelyből legalább a kulcscsont egy része kilátszik. Nem kell mindenképpen kivágott ruhát hordani, meg lehet találni e feltételek mellett is a megfelelőt. Így tehát egy nagyobb mellű, körte alkatú nőnek egy enyhén kivágott, buggyos ujjú felső nagyon jól áll.

Az alacsonyabbaknak úgy érdemes kiválasztaniuk a felsőjüket, hogy az pontosan derékban törje meg a látványt, tehát egy olyan divatos női felső lehet számukra a tökéletes, amely testhezálló és derékig érő.  

A hátul hosszított, egyébként lenge és könnyű felsőket szinte minden testalkat hordhatja, szűk nadrággal érdemes őket viselni. A testhezálló fazon előnye pedig az, hogy nagyon jól illik a lezser fazonú nadrágokhoz.

Mivel hordjam?

A női felsők egyik legnagyobb előnye, hogy jól kombinálható ruhadarabok, ezért egy-egy divatosabb, stílusos felső rengetegféleképp hordható. Manapság nagyon divatosak például a hétköznapi, egyszerű pólók farmerral vagy szoknyával és blézerrel. Persze mindig alkalomtól függ, hogy milyen felsőt mivel lehet hordani.  

Ezért lehet jó választás akár egy csipkés darab is, melyet alkalmi felsőként, de egy farmer csini kiegészítőjeként is fel lehet venni. Nagyon nagy divat idén a hosszított, lenge ingblúz is, mely a nyári napokon lehet stílusos választás, hossztól függően egy könnyű leggingsszel vagy egy testhezálló skinny farmerrel.  

Milyen szín vagy minta lehet az ideális?

Az idei divatszínek a citromsárga és a szürke kombinációi köré csoportosulnak. Szerencsére ez a két szín nagyon jó együtt, és sokaknak jól is áll. Idén sok élénkebb, élettelibb szín számít divatosnak, ezért semmi nem akadályozza meg, hogy trendi, vidám szettet állítsunk össze egy nyári napon.

A virágminta és a dzsungelminta is hódít idén, ezért ez a szezon tényleg a tavaszról és a nyárról fog szólni. A virágminta minden formája megjelenik a legkülönbözőbb ruhadarabokon. Azért vigyázzunk, hogy ne üssék egymást a színek és a minták.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!