Mindent vitt magával a villámárvíz Zaragozában

Bulvár, 2023.07.15

A csodával határos módon úgy tűnik, hogy senki sem sérült abban a villámárvízben, amely zaragozai utcáin söpört végig a múlt héten.

Villámárvíz Zaragozában A videón jól látszik, hogy a víz mindent visz magával, autót és embert egyaránt. Az északkelet-spanyolországi Zaragozára egy vihar csapott le, amely jelentős csapadékot hozott magával. Rövid idő alatt olyan jelentős mennyiségű eső esett, hogy egyes utcákat folyóvá változtatott és a víz mindent vitt magával. A közzétett videón jól látszik, hogy az utcákon megvadult folyóként hömpölyög az ár, többen csak az autójuk tetején tudták átvészelni, noha a mentőszolgálatok mindent megtettek a bajba jutott emberek megmentéséért. A nem várt időjárási jelenség múlt héten történt Spanyolország 5. legnagyobb városában. A mentőegységek nem voltak könnyű helyzetben, gyakorlatilag mindennel mentettek, amivel csak lehetett, tűzoltóautók létrájával, valamint egy olyan terepjáróval is, amelyet normál esetben erdőtüzeknél használnak. A hatóságoknak több mint egy tucat embert kellett kimenteniük a villámáradatból. Volt olyan, aki a járművében rekedt, mások az autójuk tetejére másztak, de olyan is akadt, aki egy magas fán keresett menedéket a mindent magával ragadó áradás elől.  




A villámár július 6-án csütörtökön csapott le a városra és a csodával határos módon senkinek sem esett bántódása. A hatóságok szerint nem kevesebb, mint 54,2 liter eső esett négyzetméterenként, a legsúlyosabb helyzetről Barranco de la Muerta közeléből számoltak be a híradások.

A hatóságoknak 8 embert kellett evakuálniuk otthonukból, köztük 4 gyermeket is, mert betört az ingatlanjukba a víztömeg. A helyi A23-as autópálya egy részét is le kellett zárni, sérültek a közlekedési lámpák, valamint terelésre is szükség volt. Az árvíz a helyi termények között is pusztított.  

Zaragoza polgármestere, Natalia Chueca szolidaritását fejezte ki azok felé a lakosok felé, akik érintettek voltak a természeti katasztrófában. Mint a The Express nevű újságnak kifejtette, a város vezetése azon lesz, hogy a település mielőbb visszatérjen a régi kerékvágásba és biztosítják a kellő segítséget a bajba jutottaknak.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!