TV műsor

Mintegy 5 milliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait két spanyol autóipari cég

Bulvár, 2021.05.26

Mintegy 5 milliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait két spanyol autóipari cég, a Gestamp és az Ames - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Madridban sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a most megszületett megállapodásnak köszönhetően a Gestamp 850 millió forint értékben fejleszti móri akkumulátor-összeszerelő bázisát, míg az Ames szentgotthárdi üzemében modernizálja az autóipari fémtermékek gyártási folyamatát 4,1 milliárd forint értékben.

"Ezek újabb győzelmek Magyarország számára a világgazdasági kapacitások újraelosztásáért zajló globális versenyben" - fogalmazott hozzátéve, hogy a magyar kormány 1 milliárd forint támogatást biztosít a beruházásokhoz.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy Magyarországon 220 spanyol vállalat működik, amelyek több mint ötezer embernek adnak munkát. "Magyarország számára prioritás a Spanyolországgal való együttműködés" - hangsúlyozta.

Arancha González Laya spanyol külügyminiszter elmondta: a spanyol vállalatok leginkább olyan ágazatokban mutatnak érdeklődést a magyarországi befektetések iránt mint az autóipar, a vendéglátás, a megújuló energiák és a közlekedés. Továbbá hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy újraindul az Iberia légitársaság közvetlen légi összeköttetése a két ország között, amely a koronavírus-járvány miatt szünetelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!