Miskolci mestercipész lett egy nemzetközi szakmai verseny legeredményesebbje

Bulvár, 2023.05.02

Kovács Attila miskolci mestercipész lett a legeredményesebb a németországi Wiesbadenben megrendezett Inter-Schuh-Service (ISS) nemzetközi szakmai kiállításon és versenyen - tájékoztatta az MTI-t a miskolci cipőkészítő.

A cipészmester négy benevezett cipőjével négy aranyérmet, valamint férficipő kategóriában nagydíjat nyert a megmérettetésen.

Az aranyéremmel díjazott lábbelik mind egyedi darabok, amelyeket tájékoztatása szerint a cipészmester saját kezűleg készített, az első tervektől, a szabáson és a varráson át egészen az utolsó fényezésig.

A versenyen tizenhat ország negyvenhat cipőkészítő mestere mérte össze tudását minden elemében kézzel készített lábbelikkel.

A közlemény szerint a miskolci cipészhez tartozó Attila Shoes márka világszerte elismert, és rendre a legjobbak között szerepel a világversenyeken. Egyik leghíresebb megrendelője Sir Roger Moore volt még 2010-ben, akinek cipőjébe Kovács Attila a James Bond 007 feliratot gravírozta lézerrel.

Az MTI megkeresésére Kovács Attila elmondta, a tulajdonában lévő Attila Shoes márka az Ortopán Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-hez tartozik, reményei szerint az idén a márka eladásai mintegy 20 százalékkal bővülnek.

A nyilvános cégadatok szerint 2021-ben a miskolci székhelyű társaság 98,7 millió, 2020-ban 74,3 millió forint árbevételt ért el. Adózott eredménye 2021-ben 1,8 millió forint volt az azt megelőző évi 535 ezer forint után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!