Mit tegyél, ha a kutyád nem tudja megemészteni a csirkehúst?

Bulvár, 2023.01.20

Egy igazán különleges baráti kapcsolat alakulhat ki, ha úgy döntesz, hogy magadhoz veszel egy kutyát, akiről utána gondoskodsz.

Kutya Ahhoz viszont, hogy egészséges és vidám legyen, többek között arra is oda kell figyelned, hogy mivel eteted.  

Alapesetben a kutyák minden olyan ételt imádnak, ami tartalmaz valamilyen húsfélét. Sajnos azonban előfordulhat, hogy a kutyusod érzékeny emésztésű, ami azt jelenti, hogy bizonyos húsokat, például a csirkét nem tudja feldolgozni. Ilyenkor speciális étrendet kell összeállítani neki, de ne ijedj meg, ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik!

Ha még nem tudod, hogy hol tudsz beszerezni speciális tápokat, akkor figyelmedbe ajánljuk a Kedvence.hu nedves kutya eledeleit! Itt rengeteg alternatívát találsz, ha a kis kedvenced nem ehet csirkehúst, de azt szeretnéd, hogy ennek ellenére minden fontos tápanyagot megkapjon.

Kíváncsi vagy, hogy mi a teendőd, ha arra leszel figyelmes, hogy a kutyusodnak nem tesz jót a csirkehús? Akkor olvass tovább, ugyanis ebben az írásunkban ezt a témát fogjuk részletesen átbeszélni. Elmondjuk, hogy mi az első lépés, amit érdemes megtenned, utána pedig a csirkehúsmentes kutyaeledelekről is szó lesz. Mindezek után pedig egy fontos dologra is felhívjuk a figyelmedet.

Irány az állatorvos, aki megmondja, mi a teendő

Ha bármilyen furcsa tünetet tapasztalsz a kutyádon, akkor érdemes elvinned az állatorvoshoz, hogy alaposan kivizsgálja. Laikusként te legfeljebb csak tippelni tudsz, hogy mi lehet a baja, de arra nem szabad alapozni. Amennyiben emésztési nehézségekkel küzd a kutyusod, akkor annak puffadás, hányás, hasmenés lehet a jele. Ugyanakkor az is nagyon árulkodó, ha kedvetlennek látod.

Jöhetnek a csirkementes kutyatápok!

Miután kiderült, hogy a kutyád nem tudja megemészteni a csirkés eledeleket, akkor ki kell váltanod őket más tápokkal. A helyzetet nagymértékben megkönnyíti, hogy számos más olyan kutyaeledelt tudsz vásárolni, ami teljes értékű megoldást jelent a házi kedvenced táplálására. A csirkehús ugyanis nem az egyetlen húsféle, amiből megkaphatja a napi fehérjeadagját.

Figyelj oda, hogy máshol se egyen csirkés eledelt!

Nem elég, hogy otthon gondosan ügyelsz arra, hogy mit eszik a kutyád. Előfordulhat ugyanis, hogy valamilyen oknál fogva a rokonaidnál, barátaidnál tölt pár napot. Olyankor ne felejtsd el felhívni a figyelmüket arra, hogy ételérzékenység miatt nem ehet csirkehúst. Ha biztosra akarsz menni, akkor vigyél nekik azokból az eledelekből, amikkel etetni szoktad, hogy ők is azt adják neki.  

Láthatod, hogy nem szabad félvállról venned, ha rájössz, hogy a kutyád nem tudja megemészteni a csirkehúst. Ez esetben ugyanis nem lehet neki csirkét tartalmazó eledeleket adni. Olyan tápokkal kell helyettesíteni, amik ugyanúgy tartalmaznak minden fontos összetevőt, vitamint és ásványi anyagot. Szerencsére több alternatíva is létezik, hiszen többek között a bárány-, kacsa-, marha-, hal- és pulykahúsos eledelekből is válogathatsz.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!