Mit vegyünk figyelembe, ha babalátogatóba megyünk és milyen ajándékot vigyünk?

Bulvár, 2023.06.22

A családok életében ünnepi esemény egy kisbaba érkezése, a kórházból való hazaköltözés pedig egy valódi nagy alkalom az örömre.

Baba Végre megszületett a baba, anyuka és gyermeke is jól vannak, erősödnek, és hazamehetnek szeretteik körébe.  

Az otthon nyugalmát az első időkben nem illik megzavarni, de a közvetlen család általában szívesen látott vendég. Ha azonban nem tartozunk a legbelsőbb körbe, akkor feltétlenül várjuk meg, míg az újdonsült anyuka késznek érzi magát a vendégek fogadására.  

Addig is a Zsumi Gyerekjáték és Bababolt termékei közül választhatunk, hogy mivel szeretnénk megajándékozni a kisbabát és az édesanyát. Egy újszülöttnek nagyon sok mindenre van szüksége, úgyhogy nem lesz nehéz örömet okozni a szülőknek.  

Mikor mehetünk babalátogatóba?

Hogy kinél mikor jön el a vendégfogadás ideje, az teljesen változó. Valakit egyáltalán nem zavar már kezdetben sem, de vannak olyanok is, akik szeretnének hosszabb időt tölteni szűk családi körben.  

Olyan is előfordul, hogy a szülők féltik a kisbabájukat a betegségektől, hiszen ekkor még nagyon érzékenyek mindenre, nincs kifejlődve az immunrendszerük, úgyhogy sokáig nem engednek szinte senkit a kicsi közelébe.  

Bárhogy is döntenek, tiszteletben kell tartanunk, és csak akkor szabad látogatóba érkeznünk, ha már engedélyezett. Akkor is mindenképpen a megbeszélt időpontban menjünk, ne váratlanul állítsunk be!

A babalátogatás szabályai

Nagyon fontos kritérium, hogy semmiféle fertőző betegséget ne vigyünk be a család otthonába! Ha ennek bármi jelét észleljük magunkon, mondjuk le a találkozót és időzítsük máskorra! Ha valaki más beteg a családunkban, akkor se menjünk kisbaba közelébe, mert lehet, hogy már lappang bennünk is valami.  

Nem szabad túl hosszú ideig a vendégségben maradni, a kisbaba mellett sok a teendő, az anyuka esetleg szoptatni szeretne, úgyhogy ne tartózkodjunk ott sokáig. A pici még amúgy is leginkább csak alszik, pelenkát kell cserélni csupán. Ne zavarjuk őket, köszönjük meg, hogy megajándékoztak minket a társaságukkal és a kisbabával való találkozással, és induljunk haza időben. Legyünk figyelmesek, és ne maradjunk tovább 30 percnél az első alkalommal.  

Lényeges a higiénia. A babához csak tiszta kézzel nyúlj, mosd meg, ahogy bemész a lakásba. Puszilgatni szigorúan tilos a kisbabát, főleg az arcát és a kezeit! Ha fel akarjuk venni, előtte kérdezzük meg a szülőket, hogy szabad-e. Van, aki a simogatást is zokon veszi, úgyhogy azt se tegyük engedély nélkül.

A köszöntő ajándék

Ne menjünk üres kézzel vendégségbe, mert nem illik. A babaköszöntő ajándék kiválasztása megfontolást igényel. Ne vigyünk felesleges dolgokat, vagy amiből már túl sok van, vagy túl nagy helyet foglal. Érdemes megkérdezni az anyukát, esetleg az apukát vagy a nagyszülőket, hogy minek örülnének.  

Ha nincs rá módunk, hogy utánajárjunk, mit vigyünk, és végképp nincs ötletünk sem, akkor nagyon jó lehetőség az ajándékutalvány, amit a bababoltban be tudnak váltani olyan termékekre, amiket szeretnének és amire valóban szükségük van.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!