Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben

Bulvár, 2024.05.30

Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben csütörtökön a Modern városok program mintegy ötmilliárd forint összértékben megvalósult állatkerti fejlesztéseinek részeként, amellyel az intézmény fejes-völgyi területének mintegy egyharmada teljesen megújult.

Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter az avató ünnepségen azt mondta: az állatkert elmúlt tizenöt éves fejlődése a város és a térség gazdasága szempontjából is fontos. Munkahelyeket teremt, javítja az élhetőséget, valamint az idegenforgalomban is jelentős szerepe van - mutatott rá.

Az állatkert rengeteget ad hozzá Veszprémhez, nemcsak szép, de hasznos is - jelentette ki a tárcavezető.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) Veszprém polgármestere hangsúlyozta: a nagymacskakifutó átadása egy folyamat része, tudatos és folyamatos építkezés jellemzi a veszprémi állatkertet, amely évről évre bővül.

Ugyanez a hosszú távú építkezés jellemzi Veszprém városát is - mutatott rá a polgármester.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője az állatkert népszerűségére hívta fel a figyelmet, amely több mint négyszázezer látogatóval büszkélkedhet évente.

Török László, az állatkert igazgatója az ünnepséget követően az MTI-nek elmondta: a nagymacskakifutó a korábban átadott medvekifutóval és a háziállat-bemutatóval, valamint a terület teljes közműcseréjével együtt a Modern városok programban egy mintegy ötmilliárd forintos beruházáscsomag részeként valósult meg.

Az igazgató kiemelte: szibériai tigrisek, hópárducok és kárpáti hiúzok - a nagymacska kifutó lakói - régóta vannak az állatkertben, de korábbi tartási körülményeik már nem feleltek meg a legmodernebb állatkertészeti és turisztikai elvárásoknak.
(MTI)

Galériánk

Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!