Népszerű fali dekorációk: te mivel dobnád fel a lakásodat?

Bulvár, 2021.09.20

Ugyan az üres falak vizuálisan képesek kiegyensúlyozottabb hatást kelteni egy szobában, degyakran ezek csak a dekorációs lehetőségek hiányát jelzik.

Lovak A tökéletesen megválasztott képek betekintést adhatnak életünkbe vendégeinknek és egy kis ízelítőt abból, hogy kik is vagyunk mi valójában. Az üres falak azonban pontosan ezen okok miatt akár riasztók is lehetnek. Ha eddig azért kerülte el a képek használatát a falakon, mert nem tudta mit helyezzen fel, akkor most itt a remek alkalom, hogy inspirálódjon és végre kipipálhassa ezt a feladatot is a teendő
listán.

Milyen képet válasszunk?

Néhányan azt érezhetik, hogy a bekeretezett képekre, poszterekre vagy akár egy műalkotásra korlátozódhatnak a fali dekorációk, de ez nem így van. Számtalan fali dekorációs ötletet találhatunk akár a neten nézelődve is. Manapság nagy divat, hogy több eltérő méretű képet helyeznek el, amelyen összefüggően látható egy kép. Akik kedvelik az állatok, azoknak a lovas képek megoldást jelenthetnek. Szerencsére fali dekorációs ötletekben nincsen hiány, ha a falak kitöltéséről van szó. Az unalmas és csupasz falakat tündéri galériákká varázsolhatjuk percek alatt. Képeket elhelyezhetünk a nappaliban, a hálószobában ezáltal ezek a helyiségek sokkal hangsúlyosabbá válnak. Amennyiben a falak színezettek, úgy válasszunk olyan képeket, amelyek kiemelkednek a háttérből. A fekete festék például tökéletes hátteret kölcsönöz akár egy lovas képnek is. Egy fehér kerettel ellátott több részes lovas kép lenyűgözően mutathat nappalinkban.

Hogyan helyezzük el a képeket?

Mindig szánjunk időt arra, hogy megtervezzük a képek elrendezését. Nagyon nehéz elképzelni, hogy a képek, miként fognak mutatni a falon, ezért érdemes egy papírra felrajzolni a tervünket. Ha még így sem boldogulunk, akkor vágjuk ki papírból a tervezett kép méretét és rendezzük el a falon. Máris láthatóvá válik, hogy miként fognak mutatni, melyik elrendezés lesz a mutatósabb. Ezzel a módszerrel vizualizálni lehet a képek elhelyezését. Ha beszereztük a képeket és mi magunk szeretnénk elhelyezni a falon, akkor vásároljuk meg az ehhez szükséges kalapácsot, szögeket vagy képakasztókat. Amire biztosan nagy szükségünk lesz az a vízszintező, hiszen csak ennek segítségével lesznek a képek egyenesek. Soha ne spóroljunk a szerszámokon, hiszen, ha egy drága képet szeretnénk feltenni a falra, akkor ez a kis plusz költség bizonyára belefér a költségvetésünkbe.

Ha már a lakás dekorálásáról beszélünk, akkor nézzük meg a képeken kívül még mivel lehetne feldobni otthonunk hangulatát? Egy nappalinál - ahol nagy valószínűséggel vendégeinket is fogadjuk – a legfontosabb a hívogató berendezés. Ha úgy rendezzük be, mint egy szálloda hallját, akkor azok beszélgetésre invitálók lehetnek és sokkal otthonosabban érzik magunkat vendégeink is. A bútorok kiválasztásánál törekedjünk a meghittségre és az egyensúlyra. Ideális, ha egy U alakú beszélgetőrészt alakítunk ki, ahol ülőalkalmatosságok állnak rendelkezésünkre a dohányzóasztal körül. Ha a H alakú elrendezés a tetszetősebb számunkra, akkor a kanapéval közvetlenül szembe állítsunk még legalább kettő ülőalkalmatosságot. Nagyon gyakori hiba, hogy sokan a bútorokat egészen a falhoz tolják, mert azt hiszik, hogy ettől nagyobb lesz a szoba, pedig nem. Ha még semmilyen ülőalkalmatosságunk nincsen, mert éppen most költözünk be új otthonunkba, akkor ezek az ülőzsákok nagyon jól mutatnak egy fiatalos nappaliban. Felnőttként ezek az ülőzsákok valószínűleg annyira nem vonzóak, de az utóbbi időben nagyon sok modern otthonban megtalálhatók. Egyre többen fedezik fel a zsákokban rejlő lehetőségeket. A kényelmes ülőzsákok nem csak beszélgetésre hívogatnak, hanem lustálkodásra is. Ha beszerzünk egy pár ilyen zsákot több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen a kényelmünket is szolgálják. Az ülőzsákok emellett könnyedén mozgathatók, így nem szükséges egy csapatot hívni ahhoz, ha bármikor át szeretnénk rendezni szobánkat. Luxus és minőségi anyagokból készült, visszafogott vagy élénk színekben is kaphatók. Ezek a zsákok felállítva több formára is igazíthatók, így úgy változtathatjuk őket, amilyen kedvünk éppen van. Ha egyszer beleülünk egy ilyen zsákfotelbe, többet ki sem szeretnénk szállni belőle.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!