Nyaralási tippek gyerekekkel

Bulvár, 2023.06.20

Nincs is fontosabb dolog a világon, mint a család, a családi nyaralás pedig a közös élet egyik ünnepe.

Medence A vakáció alatt szerzett élmények aztán komoly energiatartalékként segítenek át bennünket a hétköznapok nehézségein. Viszont ahhoz, hogy a szülők valóban kipihenten, a gyerekek pedig izgalmas élményekkel gazdagodva térjenek haza, nem árt néhány fontos szempontot figyelembe venni.

Nyaraljunk szállodában!

Amennyiben tényleg szeretne felhőtlenül pihenni, a lehető legkevesebb kötelezettséggel, akkor válasszon egy mind felszereltségében, mind programkínálatában családosokra szabott szállodát. Ilyen többek között a Hotel Karos Spa Zalakaros gyermekvilága!

Csodálatos dolog a természet lágy ölén kempingezni, vagy fészket rakni egy apartmanházban, de tény, ez esetben az étkeztetéstől kezdve a programszervezésig minden feladat a szülők vállát nyomja.

Emellett persze arra is érdemes odafigyelni, hogy a megfelelő infrastruktúra mellett milyen gyerekeknek szóló szolgáltatásokat kínál a kiszemelt szálláshely. Van-e gyermekfelügyelet szakértő személyzettel, szerveznek-e gyerekeknek szóló programokat, gyerekanimációkat, hiszen ezek mind minőségi szórakozást jelentenek a család legfiatalabb tagjainak, és egyben luxusnyaralással felérő, kötelességektől mentes kikapcsolódást biztosítanak a szülőknek.

Árszabás, kedvezmények gyerekeknek

Vannak szálláshelyek, ahol 6 vagy akár 12 éves korig is ingyenes a szállás gyermekek számára, esetleg csak a félpanzióért kell fizetni, így általában sokféle kedvezmény között válogathatunk.

Mivel a gyerekbarát szállodák árképzése különbözhet, általánosságban elmondható, a felnőtt és a gyerek árak vagy a felkínált kedvezmény mértékének külön-külön vizsgálata helyett inkább a fizetendő végösszegre koncentráljunk. Sokszor megesik, hogy egy felnőttek számára magasabb árat szabó szállodában a gyermekkedvezmény miatt kevesebbet kell fizetnünk távozáskor, mint egy kizárólag felnőttek számára kedvezőbb árat biztosító szálláshelyen.  

Azt viszont jó tudni, hogy a gyermekkedvezmény a legtöbb szállodában a szülőkkel egy szobában érvényes, külön szobában a legtöbb szálláshelyen magasabb árat kell fizetni. Ez érthető is, hiszen utóbbi esetben a gyerekek más lehetséges vendégek elől foglalják el az ágyat.

Tervezzünk együtt a gyerekkel!

Főleg kisebb, kezdő nyaraló gyerekek esetében igaz, a leggondosabban megtervezett program is lehet, pusztán újdonságánál fogva ijesztő. Jó ha már a gyerekeket is bevonjuk a tervezésbe, képeket mutatunk a kiválasztott szálláshelyről, beszélgetünk a tervezett programokról. Így a legkisebbek is induláskor már, a szabályok és a lehetőségek ismeretében, csodás és némileg ismerős kalandként várhatják a szállodában együtt töltött pihentető családi napokat.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!