TV műsor

Orrszarvúakat cserélt a veszprémi és a nyíregyházi állatkert

Bulvár, 2021.05.20

A kihalástól veszélyeztetett faj sikeres tenyésztése érdekében két szélesszájú orrszarvú (Ceratotherium simum) nőstényt cserélt ki egymással a Veszprémi Állatkert és Nyíregyházi Állatpark.

Mindkét állatkertben régóta látható a szélesszájú orrszarvú, de mivel eddig egyik helyen sem volt szaporulat, az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram fajkoordinátora javaslatára állatcserében egyezett meg a két intézmény - közölte Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark oktatási osztályvezetője csütörtökön az MTI-vel.

Hozzátette, hogy a Jala és Makoubu nevekre keresztelt tehenek szállítását több hónapnyi aprólékos szervezés előzte meg. A hét elején a két állatkert szakmai stábja zökkenőmentesen bonyolította le az orrszarvúak cseréjét: Veszprémből a huszonhét éves, 2,3 tonna súlyú Makoubu hétfő este érkezett meg Nyíregyházára, a tizenkét éves, 2,2 tonnás Jalát szállító kamiont pedig kedden indították el az ellenkező irányba.

Révészné Petró Zsuzsa megjegyezte, mindkét orrszarvú új otthonával ismerkedik, a szakemberek bíznak benne, hogy hamarosan "a szerelem is beköszönt az életükbe".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!