Öt ember került kórházba az idei utolsó pamplonai bikafuttatás után

Bulvár, 2023.07.14

Az idei utolsó pamplonai bikafuttatás után öt sérültet vittek a navarrai egyetemi kórházba - közölte az intézmény pénteken.

Pamplonai bikafutta A tájékoztatás szerint a páciensek esésekből, ütésekből származó váll-, térd-, mellkasi és fejsérülések, zúzódások, valamint ficamok miatt szorulnak egészségügyi ellátásra.

Az elmúlt nyolc napban bikafuttatáson szerzett sérülésekkel összesen 34 embert kezeltek a kórházban, közülük kettőt a bika szarvától szerzett szúrt sebbel.

Az idei utolsó futáson a neves sevillai Miura tenyészet 12 állata vett rész, amely 55 alkalommal szállított bikákat az eseményre.

Az 575 és 635 kilogramm közötti súlyú állatok 2 perc 22 másodperc alatt teljesítették a 875 méter hosszú távot az óváros macskaköves utcáin.

Idén a leggyorsabb futás 2 perc 18 másodpercig tartott, míg a leglassabb 35 másodperccel volt hosszabb.



A bikák délután viadalon vesznek rész a városi arénában, ahol egyébként a futtatás végállomása is volt.

A város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett, egy hétig tartó ünnepségsorozat emblematikus eseményén minden reggel több ezer ember mérette meg magát. A szervezők becslése szerint a futók tíz százaléka nő volt.

A futáson szigorú biztonsági előírások vannak érvényben, az érkezőket rendőrök ellenőrzik, és csak azokat engedik tovább, akik józanul és megfelelő öltözetben, zárt cipőben, táska nélkül jelentek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!