Révész Máriusz: több mint 300 kilométeren kerékpározhatóak a gátak

Bulvár, 2024.06.12

Meghaladja a 300 kilométert a kerékpározható árvízvédelmi gátak hossza - mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban.

Révész Máriusz Az év kerékpárútja pályázat díjátadóján kiemelte, a térségben van az ország egyik legnagyobb, összefüggő és szolgáltatásokkal kiépített kerékpárút-hálózata. Fontosnak nevezte, hogy nagy összefogással sikerült a Beregi-körnek ezt az elismerést elnyernie.

Az államtitkár úgy fogalmazott, ha a térségben továbbra is össze tudnak fogni a szereplők, akkor rövid időn belül meg lehet sokszorozni az oda látogató turisták számát.

Az év kerékpárútja cím kapcsán pedig közölte, az elismerést internetes szavazás alapján ítélik oda immár öt éve.

Hozzátette, a református egyházzal együttműködve megállópontokat hoztak létre a kerékpárút mentén régi, használaton kívüli épületek felújításával. Azt mondta, fontos, hogy minél szélesebb körben megismerjék az emberek ezt a lehetőséget.

Révész Máriusz fontosnak nevezte, hogy az emberek mozogjanak. Szerinte ezt csak élménnyel lehet elérni, ezért olyan kínálatot kell teremteni, ahová szívesen elmennek.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, az elkövetkezendő időszakban öt és fél milliárd forintot fordít a vármegye az aktív turizmus fejlesztésére az államtitkársággal együttműködve.

A Beregi-kör elnevezésű kerékpárút 50 kilométer hosszú. Az év kerékpárútja cím elnyerése alkalmából emléktáblát avattak a beregi város egyik parkjában.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!