Sampon tippek minden hajtípusra

Bulvár, 2022.08.17

Hajmosásra általában mindenkinél sor kerül legalább heti egy-két alkalommal.

Fodrász A művelet egy idő után rutinná válik, így a legtöbben hajlamosak megfeledkezni róla, milyen fontos is az, hogy pontosan milyen sampont használnak.  

Pedig a haj egészsége szempontjából kiemelt jelentőséggel bír az, hogy a hajtípusodnak megfelelő termékeket alkalmazd. Nézzük meg, milyen samponok léteznek és milyen szempontok alapján érdemes közülük választani!

Ezért fontos a rendszeres hajmosás

A haj egyfajta szőrzet, amely a fejen helyezkedik el és feladata annak védelme. Emellett természetesen esztétikai funkcióval is rendelkezik. Az ápolt, egészséges haj fiatalnak és üdének mutatja viselőjét, pláne akkor, ha személyre szabott frizurában ölt testet. Főként keratin alkotja, valamint víz is található a hajszálakban és gyökerekben.  

Hogy minél tovább ragyogjon, rendszeresen mosni és ápolni kell különböző termékekkel. A DOUGLAS webshopban számos sampon közül válogathatsz, amelyek közül biztosan megtalálod a hajad számára legmegfelelőbbet.  

Samponok hajtípusok szerint

A különböző hajsamponok közül a hajtípusodnak megfelelőt kell választani, amihez természetesen tisztában kell lenned azzal, hogy milyen hajjal rendelkezel. A normál hajra kifejlesztett sampon olyan hajra való, amely nem festett, nem dauerolt, szép, egészséges, rugalmas és erős. Fontos, hogy ne legyen zsíros és 15 cm-nél hosszabb sem, hiszen akkor már egészen más ápolást igényel.  

A fénytelen, száraz tapintású haj sokszor töredezett is, hamar összekócolódik és nehezen lehet kifésülni. Az ilyen hajnál a legfontosabb a károsodás kezelése és megszüntetése speciális, erre szolgáló samponok segítségével.  

A színes és festett haj kíméletesen tisztító samponokat igényel, olyanokat, amelyek az UV-sugárzástól is védik a hajat. A zsíros haj rendkívül gyakori, minden harmadik embert érint. A fokozott faggyútermelés következtében a zsíros haj terhelődik, gyorsan piszkos lesz, a fejbőr pedig viszkethet is, ráadásul gyakran korpás is. A megoldást a speciálisan erre a problémára kifejlesztett samponok jelentik.  

A helyes hajmosás lépései

Nem elég beszerezni a megfelelő termékeket, az is nagy jelentőséggel bír, hogy milyen technikával mosod meg a hajad. Normál haj esetén elég heti egyszer, zsíros és igénybevett haj esetén pedig heti kétszer-háromszor hajat mosni, de egyes samponokat akár minden nap használhatsz.  

Tegyél sampont a hajadra, most meg alaposan, öblítsd le, majd az egész műveletet ismételd meg még egyszer. Ezt követően használj balzsamot, hajápolót is. A víz legyen kézmeleg. Öblítést követően nyomkodd ki a vizet a hajadból egy törölközővel, de ne dörzsöld, azzal ugyanis károsíthatod a hajat.

Forró hajszárítót se használj, ugyanis kiszárítja a hajkoronát. Állítsd inkább langyos fokozatra vagy fújd távolról a levegőt. A megfelelő termékek használatával és az ideális technikával hajad ragyogó és élettel teli lesz.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!