Stresszcsökkentő wellness – irány Hévíz!

Bulvár, 2019.11.17

Gondolom, sok ember előtt nem ismeretlen az a szó, hogy menedzserbetegség. Ez a betegség általában a vezetői státuszból fakadó felelősségvállalásból fakad.

Hévízi Hotel Palace A menedzserbetegség a folyton jelen lévő és romboló stressz miatt alakul ki. A stressz pedig köztudottan csökkenti az immunrendszer, kórokozókkal szembeni képességét, ami különféle betegségek kialakulásához vezethet.

Menedzserbetegség

A menedzserbetegség nem csak a felelős pozícióban lévő emberekre jelent veszélyt, hanem a ma emberére is. Hiszen manapság mindenki rohan, ami feszültséget generál a szervezetben. A tartós stressz pedig fokozza a betegségek létrejöttének az esélyét. A stresszt valahogy le kell vezetni, a testet le kell csillapítani, az idegeket ki kell simítani. Erre a legalkalmasabb egy wellness pihenés. Szerencsére, hazánkban számtalan lehetőség adódik a kikapcsolódásra, a feltöltődésre. Magyarország egyik legszebb helye, a Balaton dél-nyugati szegletében húzódik meg.

A Hévízi-tó

Hévíz, egész Európában méltán híres tava évente rengeteg látogatót tesz elégedetté, mert hiszen a tó, gyógyító hatással rendelkezik. Ezt a vízben található ásványi anyagoknak köszönheti. A kalcium, magnézium mellett, kén, hidrogén-karbonát és rádium biztosítja a gyógyító hatást. A gyógyvíz nagyon hatásos reumatikus panaszokra, ízületi megbetegedésekre, csontritkulásra, krónikus betegségek közül a perifériás és az idegrendszeri panaszokra is javasolják, illetve a magas ásványi anyag tartalom miatt, nőgyógyászati problémák esetén is sokat segíthet a gyógyulásban. A tó vize nem csak pillanatnyi gyógyulást ad, hanem hosszú hónapokra panaszmentességet biztosít bárki számára.

Hotel Palace

Aki feltétlen pihenésre vágyik és szeretne kicsit a nyüzsgésből kiszakadni, válassza a Hotel Palace****-t , hiszen a szálloda csendes környezetben, szívélyes személyzettel és modern,
felszerelt szobákkal várja a kedves vendégeit. A hotel szolgáltatásai közé tartozik többek között: beltéri medence, pezsgőfürdő, szauna és gőzkabin. A szálloda éttermében hazai és nemzetközi konyha remekeit szolgálják fel, illetve a kávézóban és a bárban nyugodtan el lehet fogyasztani egy csésze kávét, vagy éppen teát. A stressz oldására tehát minden lehetőség adott a Hotel Palace****-ban, de ha valaki még ennél több feszültségcsökkentésre vágyik, akkor a legjobban teszi, ha kicsit kimozdul és felfedezi a környéket, merthogy Hévíz, látnivalókban is bővelkedik. A stresszmentesítő terápiát el lehet kezdeni egy sétával a Dr. Schulhof Vilmos sétányon. A sétány platán fákkal van beültetve, de séta közben meg lehet pihenni a padok valamelyikén, illetve lehet gyönyörködni a tó szépségeiben, merthogy a sétány egyik oldalán a Hévízi – tó található.

Látnivalók sokasága

A séta nem merülhet ki a sétány körüli nézelődésben, mivel Hévízen sok-sok látnivaló tölti fel a szívet és a lelket élményekkel és emlékekkel. Hévízen lehet gyönyörködni szobrokban. A Tó-fürdő szoborcsoportja a magyar irodalom három kiemelkedő alakját ábrázolja: Csokonai Vitéz Mihályt, Berzsenyi Dánielt és Móricz Zsigmondot. A Hévízre látogató találkozhat még kerub szoborral, a Tó tündére szoborral, de az egykoron Hévízen dolgozó, Dr. Moll Károly szobrát is meg lehet csodálni, illetve a Városháza előtti dísztéren felállított Nymphae díszkútban is lehet gyönyörködni.

Stresszoldó szauna

A sétát egy szaunázással is be lehet fejezni, amely szintén nagyon hatásos a stressz oldásában. A Hotel Palace****-ban finn és bio aroma szauna áll a vendégek rendelkezésére. Vitathatatlan, hogy a szauna rengeteg gyógyító hatással bír. Nem csak a feszültséget csökkenti, de nagyon hasznos depresszió és levertség esetén, nem beszélve a vérkeringésfokozó, ízület és izomregeneráló hatásáról. Alvászavarok esetén is bátran fordulhatunk ehhez a természetes gyógymódhoz.

Szilveszteri program

Aki pedig finom ételekre, és egy jó szilveszteri bulira vágyik, annak ajánljuk a hotel szilveszteri programját. A jó hangulatról bulizenekar gondoskodik, és sztárvendég is minden
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!