Szandált vagy sportcipőt válasszunk szoknyához?

Bulvár, 2021.08.29

Manapság már a hölgyek körében is inkább a kényelem és a praktikusság jelenti a fő szempontot, sokan még mindig előszeretettel viselnek szoknyákat.

Szandál vagy szoknya Időnként ugyanis mindenki szeret egy kicsit nőiesebben, egy kicsit elegánsabban megjelenni. Alapjáraton inkább a naposabb nyári napokon kerülnek elő a szoknyák és az egyberuhák, ám nem kizárt, hogy ősszel is elővesszük őket. Már csak az a kérdés, hogy mit válasszunk hozzájuk? A Borgo szandálja vagy sportcipője lesz jobb megoldás?

Szoknyás szettek a porondon

Amikor nőiesebb megjelenésre vágyunk, gyakran nyúlunk a szekrényben lapuló szoknyához, azonban nem minden esetben van kedvünk magassarkút viselni hozzá. Ilyenkor szóba jöhet a szandál vagy a sportcipő is, amelyek mindegyike ideális választásnak bizonyulhat egy elegánsabb szetthez. De vajon mit érdemes figyelembe venni, amikor eldöntjük, hogy melyiket is vegyük fel az adott ruhához? Cikkünkben részletesen kifejtjük, hogy mire fektess hangsúlyt!

A kérdés tehát az: szandál vagy sportcipő?

Nagy a dilemma, de vegyük először azt, hogy milyen fazonról és milyen stílusról is van szó. A szoknya egyik legnagyobb előnye, hogy tulajdonképpen bármilyen alakra és magasságra találhatunk személyre szabott darabokat. A legtöbb ruhával könnyedén el tudjuk rejteni az előnytelenebb részeinket, miközben stílusosak és elegánsak is maradunk. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen cipővel is viseljük őket. Egy nem túl jól megválasztott sportcipővel ugyanis könnyedén tönkretehetjük az összhatást.  

Érdemes átgondolni, hogy milyen a szoknya fazonja, milyen alkalomról van szó, de nem mindegy az sem, hogy a szandi vagy a sportos lábbeli mennyi ideig is lesz rajtunk. Szerencsére ma már nem fogunk kitűnni a tömegből, ha a színes szoknyánkat egy sneakerrel vesszük fel az utcára vagy éppen vásárláshoz. Persze voltak még olyan korszakok, amikor mindez hatalmas hiba lett volna, manapság azonban már nem ördögtől való kombináció a ceruzaszoknya és a sportcipő.  

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy legtöbbször nem azért szeretjük ezt az összeállítást, mert ez nézne ki a legjobban. A fő szempont a praktikusság és a kényelem. Van, hogy vásárolni megyünk a városba és tudjuk, sokat kell majd mennünk. Ebben az esetben nem muszáj azonnal farmerben és tornacipőben megjelenni az utcákon. Jöhet nyugodtan egy laza ruha és egy kényelmes Tamaris szandál, amely tartja a bokát és a láb sem fárad el olyan gyorsan benne.  

A szoknya hossza és stílusa

Ha a miniszoknyát részesítjük előnyben, akkor a legjobb hozzá egy középmagas szandál. A midik esetében már viselhetünk laza tornacipőt, de jól mutathat velük akár egy trendi Skechers bakancs vagy Tamaris csizma is. A maxihoz a legjobb a platformos változat, de ha nem szeretjük ezeket a darabokat, akkor megoldás lehet egy fehér sneaker is. Mindezeket figyelembe véve érdemes lábbelit választani a különböző hosszúságú és stílusú szoknyákhoz.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!