Szerda éjfélig szavazhat a közönség az Állatkertben növekedő lajhárkölyök nevére

Bulvár, 2022.09.27

A közönség szavazhatja meg a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján szerda éjfélig, hogy Diego, Mateo vagy Nico legyen-e a Pálmaházban növekedő lajhárkölyök neve - tudatta az intézmény kedden az MTI-vel.

A városligeti intézmény Pálmaházában lakó kétujjú lajhárok (Choloepus didactylus) rendszeresen megörvendeztetik a látogatókat kölykökkel. A legutóbbi júliusban született, de az első hetekben, hónapokban még nem sokat láthatott belőle a nagyközönség - olvasható a közleményben.

Mint írják, mostanra egy kis szerencsével már jól meg lehet figyelni, sőt az Állatkert nemrégiben egy kisfilmet is közzétett a csaknem három hónapos állatról. Az emlős még mindig anyja hasán csimpaszkodva viteti magát, de már szilárd táplálékot is fogyaszt.

A tájékoztatás szerint Lili, az anyaállat, aki már féltucat kölyköt nevelt fel sikeresen, maga is a budapesti állatkertben jött a világra, ahogy az ő anyja, a 29 éves Banya is. Az apukát Zippónak hívják, ő azonban szeptember eleje óta már az Amszterdami Állatkert lakója.

Az intézmény a voksokat szerdán éjfélig várja, az eredményt pedig a csütörtökön teszik közzé. A szavazáson arról lehet dönteni, hogy Diego, Mateo, vagy Nico legyen-e a lajhár neve.

A Fővárosi Állat- és Növénykert különleges figyelmet fordít az úgynevezett vendégízületesek, tehát az emlősök azon csoportjának a bemutatására, ahová a hangyászok, az övesállatok és a lajhárok is tartoznak.

A nagyközönség már most is láthatja sörényes hangyászokat, a nagy szőröstatukat, a matakókat, valamint a kétujjú lajhárokat is. A városligeti intézmény szándékai szerint a közeljövőben egy újabb érdekes fajjal gazdagítják a bemutatandó vendégízületesek körét - emlékeztet a közlemény.

A kisállatról készült videó az Állatkert Facebook-oldalán megtekinthető - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!