Te gondoltad volna, hogy ezek lesznek a legkeresettebb társasjátékok?

Bulvár, 2021.06.28

Ahány ház annyi szokás, tartja a mondás. Igaz ez a társasjátékokra is, hiszen mindenki más élményt keres egy-egy játék során.

Egy dolog azonban összeköt mindannyiunkat: a játék öröme. Manapság már a társasok olyan széles választéka áll rendelkezésünkre, hogy elkel némi segítség, végül melyiket is válasszuk. Nagyon sok népszerű társasjáték van, ami baráti összejöveteleken vagy családi ebéd után kerül elő és elég csak a nevüket említeni, mindenki tudja miről is van szó. De vajon melyek is ezek a legkeresettebb játékok? Egy társasjáték webáruház nemrég tett közzé egy TOP 50-es listát a legnépszerűbb társasjátékokról: ha tudni szeretnéd a választ, kattints a linkre a mondat elején.

Hogyan segít nekünk egy ilyen lista?

Sok kezdő vagy akár gyakorlott játékos kér segítséget a Gémklub játékmestereitől, hogy melyik társasjátékot is válassza. Nem könnyű a döntés az egyre bővülő társasjáték kínálatból, legyen az hazai vagy külföldi készítésű játék. Hogy választásunk végül melyik táblás vagy akár dobókockás játékra esik attól is függ, hogy hányan szeretnének játszani és milyen jellegű játékkal. A Gémklub oldalán összeállították és ABC sorrendben közzétették a legnépszerűbb Gémklub-kiadású társasjátékok
toplistáját, hogy segítségükre legyenek mind a kezdő mind pedig a visszatérő játékosoknak. A listában 50 játékoból válogathatnak az érdeklődök, egészen biztosan mindenki találhat kedvére valót, legyen az logikai, családi, gyerek vagy akár parti társasjáték.

Milyen játékok kerültek a TOP 50-es listában? Tippek Neked!

A legnépszerűbb társasjátékok listája folyamatosan frissül, mert évről-évre újabb és újabb játékok jelennek meg és küzdenek azért, hogy a top 50-be kerüljenek. Az egyik legnépszerűbb játék, nálunk is nagy kedvenc, a Dixit, amelyet nyolc éves kortól ajánlanak háromtól hat játékosig. A Dixit egy olyan kreatív társasjáték, ahol képekrők kell mindenféle történeteket kitalálni, a fantáziádat igazán szabadjára engedheted, míg a cél, hogy rájöjjünk játékostársunknak mit is jelenthetnek az egyes képek. A Dixittel igazi kikapcsolódás és sok nevetés vár rád.

A Ticket to Ride Europe tökéletes választás, ha szeretsz utazni és minél több országot, kultúrát megismerni. Különösen most a Covid időkben jöhet jól egy játékos utazás. A játékot 8 éves kortól ajánlják és 2-5 ember játszhatja, avagy barangolhatja be a szebbnél szebb európai városokat.

A Jogival garantált a testi, lelki felfrissülés. A játék során egész lehetetlen pozíciókba tekeredhetünk, ahogy minden körben egy új kártyát húzunk, rajta instrukcióval, hogy például „mutass a bal hüvelykujjaddal felfelé”, ami önmagában még egyszerűen teljesíthető, de a következő kártya újabb pozíciót rejt „ez a kártya érintse a jobb könyöködet” és így tovább, míg közben az előző pozíciókat is tartani kell. Ezt a játékot akár 12-en is játszhatják.

Társasjáték vadászatra fel! Jó szórakozást!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!