Teremts halloween-i hangulatot a lakásban!

Bulvár, 2022.10.20

A Halloween egy nagyon különleges ünnep, ami csak nem olyan rég vált nálunk is hagyománnyá.

Tökök Közvetlenül Mindenszentek, azaz a halottak napja előtt van, egészen pontosan október 31-én este szokás megtartani.

Amerikában ilyenkor a gyerekek jelmezbe öltöznek és cukorkát gyűjtenek. Nálunk ez nem annyira elterjedt, az viszont igen, hogy dekoráljuk az otthonunkat, ezzel halloween-i hangulatot teremtve benne. Ez a gyerekek számára is jó móka, hiszen ők élvezik a legjobban ezt a kissé hátborzongató, mégis vidám ünnepet.

A dekoráció elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, kiegészítőket megtalálod a Minikék Halloween menüpontjában. Itt többek között dísztököket, kaspókat, táblácskákat és műnövényeket is találsz, amikből csodaszép kompozíciókat kreálhatsz.  

Ha pedig nincs ötleted, hogy milyen dekorációt készíts, akkor olvass tovább! Ebben a cikkünkben ugyanis mutatunk neked két ötletet, amit nagyon könnyen el tudsz készíteni. Csak egy kis kézügyességre lesz szükséged hozzá.

Készíts tökös dekorációt!

Az egyik legautentikusabb alapanyag, amivel Halloween-ra készülhetsz, az nem más, mint a tök. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik verzióját használod, bármelyik csodaszépen mutat a lakásban.

A hagyományos narancssárga színű változatok mellett ott vannak a minimalista stílust képviselő fehérek is, amik remekül mutatnak a modern otthonokban. Ugyanakkor ma már meglehetősen gazdag tökválasztékból szemezgethetsz. Vannak texturált felülettel díszített tökök is, de az óarany vintage stílusú tökökből is szép díszeket alkothatsz.  

A méretüktől függően használhatod őket különálló dekorációként, de az asztalon vagy az ablakban elhelyezett díszek kiegészítőelemeiként is remekül funkcionálhatnak. Bátran egészítsd ki őszi leveles ágakkal, művirágokkal, termésekkel, és máris kész vagy!

Dekoráld ki az ajtót!

Szuper ötlet, ha a bejárati ajtóra is teszel valami, ami az ünnepre hangolja a hozzád érkező vendégeket. A legegyszerűbb megoldás, ha választasz egy dekorálható ajtódísz alapot, amit aztán kedved szerint alakítasz át. Ragaszthatsz rá kedves figurákat, például olyanokat, amik gyerekeket és erdei állatokat mintáznak.  

Sőt, választhatsz akár egy koszorú formájú alapot is, amit telerakhatsz őszi növényekkel, termésekkel, virágokkal. Ezeken szépen mutatnak a kis üdvözlő táblácskák is, amiken az a felirat szerepel, hogy “Édes otthon” vagy “Jó, hogy jöttél!”.

Figyelj az összhatásra!

Bármit is alkotsz, a lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz, közben pedig figyelj az összhatásra! Fontos, hogy a kompozíció egységet alkosson, amit úgy érhetsz el, ha olyan dekor elemeket használsz, amik színben, stílusban illenek egymáshoz. Ha ezt észben tartod, akkor nem tudod elrontani.

Láthatod, hogy néhány dekorációval nagyon könnyedén tudsz halloween-i hangulatot teremteni az otthonodba. Ehhez csak néhány jó minőségű alapanyag és kiegészítő beszerzésére van szükséged. Ezek után csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy a rendelkezésedre álló elemekből milyen alkotásokat készítesz.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!