Többen megsérültek, amikor villám csapott egy sziklába Szlovéniában

Bulvár, 2018.08.02

Villám csapott egy sziklába a közép-szlovéniai Kamnik közelében, négy ember megsérült, egyikük súlyosan - írta a 24ur című szlovén internetes hírportál csütörtökön.

A villám kora délután a Nagy Hegy (Velika Planina) elnevezésű kirándulóhelyen csapott le, a szikla mellett négy ember állt. Ketten égési sérüléseket szenvedtek, egynek pedig a szíve is leállt. A bajba jutott túrázókon a közelben lévő turisták, köztük egy svéd orvos segített. Szemtanúk állítása szerint mind a négy férfi a levegőbe repült a villámcsapás után, kettőnek a teljes ruházata elégett. A hegyimentők helikopterekkel szállították őket a ljubljanai kórházba.

Srecko Podbevsek, a kamniki hegyimentő-szolgálat vezetője elmondta: a sérültek tapasztalt túrázók voltak, és mivel egy kunyhó közelében érte őket a zivatar, nagy valószínűséggel menedéket kerestek.

A hegyekben a nyári viharok különösen veszélyesek, és gyakoriak a villámcsapások, amelyek bárhol lecsaphatnak, akár a völgyben is. A kirándulóknak figyelniük kell az időjárás-jelentést, és még a rossz idő előtt el kell hagyniuk a hegyeket - figyelmeztetett a szakember.
(MTI)

Címkék

Villám Szlovénia
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!