Tovább halmodozódik a főnyeremény és már minden idők harmadik legnagyobb amerikai lottónyereménye a Mega Millions tétje

Bulvár, 2023.08.05

Másfél milliárd dollár fölé növekedett az amerikai Mega Millions lottó főnyereménye, miután a péntek esti húzáson sem volt telitalálat.

Mega-Millions A péntek késő esti húzáson 1,35 milliárd dollár volt a tét, amelyet senki nem vitt el, így a következő, keddi sorsoláson már 1,55 milliárd dollár (mintegy 520 milliárd forint) lesz a főnyeremény összege. Ez minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye az Egyesült Államokban, a Mega Millions játék történetében pedig megegyezik a tavaly augusztusi rekorddal.

A pénteki volt a 31. húzás, amely nem hozott telitalálatot. A főnyeremény április 18-a óta halmozódik.

A Mega Milions lottóban a telitalálathoz 5+1 számot kell eltalálni, az öt normál nyerőszám mellett külön húzzák az úgynevezett aranygolyót (gold ball). A szakértők szerint a főnyeremény megnyerésére 1 a 302,6 millióhoz az esély.

A jövő keddi lottósorsoláson várható, adózás előtt 1,55 milliárd dolláros fődíjra az a nyertes számíthat, aki 30 évre elosztott évenkénti kifizetést választ. Annak, aki azonnal szeretne hozzájutni a pénzéhez, 757 millió dollár üti a kezét. A tapasztalatok szerint a nyertesek többsége az azonnali kifizetést választja.

A Mega Millions lottójáték az Egyesült Államok 45 államában, valamint a fővárosban, Washingtonban és az Egyesült Államokhoz tartozó Virgin-szigeteken elérhető.
(MTI)

Címkék

Mega Millions
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!