Turisztikai innovációkat díjazott a CheckINN Revitalizátor ötletpályázat

Bulvár, 2023.09.14

Másodjára hirdették ki a CheckINN Revitalizátor ötletpályázat eredményét, amelyen főiskolai és egyetemi hallgatók csapatainak legjobb turisztikai innovációit díjazták - közölték a kiírás szervezői csütörtökön az MTI-vel.

A fődíjat az INDOOHÁZ nyerte, a csapat a funkció nélkül maradt vasúti víztározókban turistaszállókat alakítana ki. A második helyet az A KVÁRium csapata szerezte meg a Népszigeti Hajógyár újrahasznosítási tervével, amely ökoturisztikai központot és rendezvényhelyszíneket hozna létre a területen.

A győztesek 3-3 millió forint ösztöndíjat kapnak, illetve a döntőbe jutottakkal együtt mentorálási lehetőséghez jutnak a CheckINN eseményein, ahol turisztikai és építészeti szakértőkkel vitathatják meg az ötleteiket és azok megvalósítását - írták.

A közlemény szerint a CheckINN Revitalizátor pályázat a turisztikai kínálat és a környezettudatos idegenforgalom fejlődését segíti. A fiatal versenyzők ötletei rozsdaövezeti területeket töltenek meg élettel, ezzel több évtizedes problémákat oldanak meg. Az egykori elhagyatott gyárak és ipari létesítmények revitalizációja nagyon fontos a fenntartható városfejlődés szempontjából, az új funkciókkal együtt az ott élők életminősége is javul - hangsúlyozták.

A szervezők a pályázatok alapján úgy vélik, hogy a legfiatalabb nemzedék képes megoldani a 21. század legfontosabb kihívásait, hiszen az ötleteik egyediek és innovatívak. A verseny bebizonyította azt is, milyen izgalmas projektek születhetnek csapatmunkával, közös gondolkodással, intézmények és szakterületek együttműködésével - emelték ki.

A májusban megjelent pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által létrehozott CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment szervezte meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) szakmai támogatásával - olvasható a pályázat honlapján.

A kiírás tavaly jelent meg először, az ideire 11 egyetem csaknem 30 csapata jelentkezett. A jelentkezők ágazatokon átívelő gondolkodásmóddal, szakmai ismereteik elmélyítésével föllendíthetik a jobb sorsa érdemes területeket, ötleteik idegenforgalmi, építészeti és designszempontból egyaránt hasznosulhatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!