Videójáték? Sorozat? Könyv? Íme a legfontosabb tudnivalók a Vajákról!

Bulvár, 2020.02.18

Manapság egyre nehezebb kielégíteni mindenki igényét, legyen szó bármilyen új szórakozási lehetőségről.

Witcher tok A sorozatok és filmek forgatókönyvíróinak, a videójátékok kitalálóinak, de még a könyvek íróinak sem egyszerű a feladata, hiszen mára már mindent láttunk, tapasztaltunk, nehéz bármi újat is hozni az életünkbe. Legyen szó karakterekről, fajokról vagy történetvezetésről, már szinte semmin sem lepődünk meg. Ezért is különleges a Vaják, akármilyen formában is nézünk bele, biztosan okoz még meglepetéseket. Hogy miért?

Ezeket kell tudni alapvetően a Vajákról

A Vaják, azaz a Witcher eredetileg egy 1986-ban megjelent dark fantasy novella. A történetben, műfajához illően megjelennek vámpírok, tündék, törpök, alakváltók, na meg a vajákok. Ők olyan lények, amelyek egy mágikus kotyvalék megivásával embertelen erőkhöz jutnak, amolyan mutánsokká válnak. Na de ne jusson eszedbe az X-Men, ez a könyv csöppet sem hasonlít rá. A történet főszereplője Geralt, aki azzal keresi kenyerét, hogy veszélyes szörnyeket hatástalanít és irt ki.

A történet rengeteg rajongót gyűjtött össze a nyolcvanas évek óta, és ez bizony nem meglepő. Aki szereti a fantasy világot, annak csak ajánlani tudjuk a Witchert. Ebben a történetben ugyanis semmi sem sablonos: a jó nem mindig marad jó, és nem mindig teszi azt, ami helyes, az érzelmes, de cinikus főhős alakja pedig szintén kiemelkedik a megszokott világot megváltó hős közül.

Ahogyan azt már említettük a címben is, a Witcher nem csupán könyvsorozat. Sokan dolgozták már fel, találhatunk belőle film, sorozat, videójáték verziót, sőt még színpadra is vitték Lengyelországban.  

Ha van Netflixed, biztosan találkoztál már ezzel a címmel, ugyanis itt található meg a Witcher sorozat változatának első évada. Hogy mennyire volt sikeres? Annyira, hogy 2019 karácsonya előtt elindult a második évad forgatása is.

A videójátékok szerelmesei már 2007-ben megismerhették Geralt világát, az első részben a játék szinte tökéletesen adoptálta a könyvsorozat történetszálait és karaktereit. 2011-ben kijött a folytatás, majd 2015-ben megérkezett a harmadik rész is. A játékok és a sorozat is a könyvre épül, úgyhogy a játékban megismert helyszínek és szereplők szinte teljesen azonosan jelennek meg a sorozatban is.

Rajongó vagy?

Nem meglepő, hogy a sorozatért és a videójátékért is sokan odavannak. A női nézők, játékosok pedig bizonyára örülnek, hogy bármennyire is úgy tűnik, nem minden forog az évfordulóját ünneplő Harry Potter és az új fénykorát élő Star Wars körül.  

Természetesen lehet találni az INFINITY Tokoknál Witcher témájú telefontokokat. Neked rajongóként már csak döntened kell, hogy melyik néz ki a legjobban!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!