Vihar - A kadarkúti házak helyreállítására gyűjt a máltai szeretetszolgálat

Bulvár, 2021.07.01

A múlt heti jégesőben a Somogy megyei Kadarkúton megsérült családi házak helyreállítására hirdet építőanyag- és pénzgyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ).

A segélyszervezet MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint az anyagi felajánlások mellett olyan szakemberek, ácsok, tetőfedők jelentkezését is várják, akik vállalják, hogy részt vesznek az újjáépítésben.

A pénzadományokat az adomanyozz.hu oldalon keresztül vagy banki átutalással az 11784009-20200745 számlaszámra várja a szeretetszolgálat a közleményben a "viharkár" feltüntetésével.

Az építőanyag-felajánlás és a szakmai segítségnyújtás részleteiről a [email protected] e-mail címen lehet érdeklődni - olvasható a közleményben.

Felidézték: a június 25-i viharban és jégesőben Kadarkúton 300 ház, köztük az MMSZ június elején megnyitott tanodájának tetőszerkezete sérült meg. A település lakosságának 40 százalékát érte súlyos kár, a károsultak közül legalább harminc családnak nincs biztosítása.

A vihart követő hétvégén több segítő szervezet összefogott az önkormányzat irányításával, a tűzoltókkal és az önkéntesekkel együtt 360-an dolgoztak a károk enyhítésén.

A romeltakarításba és a tetők helyreállításába az MMSZ helyi munkatársai és a Dózsa György úti közösségi házba járó családok is bekapcsolódtak. Segítettek a szállításban, a felajánlott építőanyag lepakolásában, logisztikájában. A szervezet munkatársai sorra látogatták a károsult családokat, és egy ipari szárítógéppel gyorsították a házfalak száradását.

Az MMSZ vészhelyzet-kezelési csoportja a kármentésben résztvevő szervezetekkel egyeztetve a legrászorultabb családoknak nyújt segítséget építőanyaggal és ács, tetőfedő szakemberek bevonásával. A meghirdetett gyűjtéssel ehhez a munkához kérnek támogatást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!