Zákányszéki Traktorshow, ahol még a tombola főnyeremény is egy traktor

Bulvár, 2022.08.13

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Zákányszéki Traktorshow-t, a helyszín ezúttal is a település focipályája volt.

VIII. Zákányszéki Traktorshow

Bőséges reggelit követően felvonulással kezdődött Zákányszék egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Traktorshow, amelyet idén már nyolcadik alkalommal rendeztek meg a Szegedhez közeli településen. Őszintén megvallom, még kiállításokon sem találkoztam annyi mezőgazdasági gépjárművel, mint szombaton a VIII. Zákányszéki Traktorshow alkalmával. Volt itt kicsi, közepes és nagy traktor is a régi MTZ/Belarus-tól, egészen a méregdrága John Deere-ig. Amerre csak a szem ellátott, mindefelé traktorok sorakoztak, jóval több mint száz gyűlt össze belőlük Zákányszéken. A környező települések, például Domaszék apraja-nagyja is kilátogatott a traktorok vetélkedőjére, hiszen a gyorsulási programokon például több százan állták körbe a zákányszéki focipályát. A szervezők még a gyengébbik nem képviselőire is gondoltak, hiszen női futamot is rendeztek a traktoros vetélkedőben, az ügyességi, a gyorsulási és az erőhúzás mellett.

A rendezvényen tombolát is árultak, melynek főnyereménye stílszerűen egy MTZ 552 volt. A legnagyobb sikere talán a gyorsulási versenynek volt, ahol alaposan felpiszkált traktorok feszültek egymásnak. Papucsos Tibor, a Tetanusz névre keresztelt traktor tulajdonosa szerkesztőségünknek elárulta, hogy gépsárkánya bizony 170-180 lóerő körül teljesít, személyautókat megszégyenítő gyorsulással falta a métereket, egészen az arany futamig jutott vele. Az étel-ital, kürtöskalács, valamint vattacukor mellett kirakodóvásár is várta az érdeklődőket. A mezőgazdaságban dolgozók, illetve a termelők ünnepe jövőre is folytatódik, akkor már a kilencedik etappal, remélhetőleg addigra a focipálya is kiheveri a sokkot.

(Webrádió)

Címkék

VIII. Zákányszéki Traktorshow
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!