Vizes vb - Barátságos hangulat a szurkolói zónában

Fina - Vizes VB 2017, 2019.07.15

Hangulatosan kialakított szurkolói zónával várják a vendégeket a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon.

A vb központja a Nambu Egyetem, itt találhatóak azok a létesítmények, amelyekben a műugrók versenye és a vízilabdatorna zajlik, illetve itt rendezik majd a viadal második felétől az úszást is.

A szurkolói zónában az elmúlt hétvégén nagy volt a mozgás, a színpadon egymást követték a különböző bemutatók, leginkább tradicionális koreai előadásokat - tánc, sport - lehetett látni. A vendégsereg jelentős részét a helyi önkéntesek, fiatal diákok tették ki, valamint külföldi újságírók "vegyültek el" köztük.

A világbajnoksághoz kötődő különböző ajándéktárgyakat is meg lehet itt vásárolni, a kabalafigurákhoz - a két vidrához - egy csomagban 33 ezer vonért, átszámítva körülbelül 8500 forintért lehet hozzájutni, de van kulcstartó, hűtőmágnes, törülköző, vagy éppen termosz is.

A zónában a helyi ételek legtöbbjét meg lehet találni, a Magyarországon is népszerű food truck konvoj állt fel a létesítménybe bevezető úton. Az árak hasonlóak a budapestiekhez.

A vb ezen helyszínén különböző kiállítások is helyet kaptak, egy kis pavilonban például a két év múlva esedékes viadal házgizdája, a japán Fukuoka mutatkozik be. A helyi tudományos intézet egy egészen különleges pavilont állított fel: az ide betérők a virtuális valóságon keresztül kipróbálhatják magukat a vizes sportágakban, elért eredményeikkel pedig egymással versenghetnek.

A dél-koreai szurkolók rendkívül barátságosak, nagy elánnal buzdítják gyakorlatilag minden ország csapatát, de olyat is lehetett látni, hogy két koreai drukker talpig horvát felszerelésben - piros-fehér kockás mezben és arcfestéssel - állt a vízilabda helyszínén, a sportolói kijáratánál annak érdekében, hogy néhány aláírást begyűjtsön és fotót készíthessen a címvédő horvát válogatott tagjaival.

A kvangdzsui vizes világbajnokság július 28-ig tart.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!